Білорусь перетворюється на Білорусію (Частина 1)

День 29 грудня 2018 року може стати знаменним для нинішньої республіки Білорусь. З цього дня вона буде вже де-юре трансформуватися в колонію московії – Білорусію. Де-факто вона була колонією всі роки після розвалу совка, і це час для Мінська ні в якому разі не можна назвати роками незалежності…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Це були роки залежності, яка посилювалася. Лукашенко вже давно погодився із створенням механізму поглинання його країни східним сусідом, але планував мати навар на балансуванні між інтеграцією і ще не зовсім інтеграцією.
Така тактика виправдовувала себе при Єльцину, коли можна було домовлятися просто міряючись довжиною харизми, але з Путіним цей номер не проходив у принципі, тому що у того харизми немає в принципі. Путін – не той тип, перед яким можна розмахувати або крутити харизмою як пропелером, він це сприймає як особисту образу, як і набагато вищій зріст. Інша справа, що Путіну Білорусь довго не була потрібна. Але тепер – все змінилося.
Путін увійшов в образ «собіратєля зємєль», і йому треба підтримувати власне реноме. Здобич в Грузії виявилася настільки мізерною, що її ясно не вистачило, щоб перекрити будь-які питання черні символом «Владіміра-собіратєля». З Кримом вдалося підтвердити свою роль, але через якийсь час ця здобич стала все важчою й протухлою і вже власна публіка все частіше ставить питання «а нафіга?». Звичайно, Путіну хотілося б отримати головний приз – Україну, але вже зрозуміло, що момент упущений і що тепер ця затія може коштувати взагалі всього.
Але здобич показувати треба, а особливо – в пору закручування гайок, і тоді Білорусь виявилася першим кандидатом на приз. Недавній візит Лукашенко прояснив ситуацію до деталей. Григорич поїхав з'ясувати два питання, і головне було про те, що його країна загнеться від московських податкових маневрів, а тому – він приїхав поцікавитися про компенсацію. Друге питання, яке підлягало обговоренню, – неприпустимо зухвала поведінка Мєдвєдєва, який двійко тижнів раніше, під час відвідин Бреста, прямо сказав про те, що ігри закінчили і пора об'єднуватися, як це записано в угоді про створення «союзної держави», яку Лукашенко підписав власноручно.
Наскільки можна зрозуміти, Путін йому пояснив, що все буде добре, і замість компенсації Білорусія отримає відповідне фінансування з об'єднаного бюджету союзної держави, тільки для цього потрібно об'єднати бюджети і решту, за списком. Власне кажучи, Лукашенко вислухав ультиматум про аншлюс і однозначно зрозумів, що білоруські банани, креветки, мідії, сирі і хамони вже більше не будуть джерелом легкого заробітку, а дешева нафта і газ – кінчилися. І це не зважаючи на те, що Путін обіцяв Білорусії бути в шоколаді, якщо та віддасть трубу Газпрому, а разом з нею і низку промислових підприємств.
Віддати-то віддали і навіть якийсь час раділи такій вдалій оборудці, але мудрість про мишу і мишоловку і сир – ніхто не скасовував. І ось, мишоловка закривається. Лукашенко все почув з перших рук і відвалив геть з сумно обвислими вусами. Говорять, приїхавши додому, він кілька годин ганяв шайбу і забивав голи в порожні ворота. Але насправді, у нього були всього два шляхи. Перший – здавати країну з потрухами під гарантії особистих преференцій. Приблизно так, як це зробив Янукович на початку листопада 2013 року, або оголошувати військовий стан, мобілізацію і звертатися до сусідів та міжнародних організацій за допомогою, оскільки отримав ультиматум, який загрожує суверенітету і територіальній цілісності країни.
Оскільки нічого подібного не сталося, логічно припустити, що в роботі саме варіант «А» – здача Білорусі. Зрозуміло, що процес цей не проходитиме по принципах рівноправ'я, оскільки Білорусія – сторона, яка просить, а московія – що дає. Причому, все давно влаштовано так, що Білорусія вже не в змозі здобувати собі на прожиток і життя, оскільки все зав'язане на Московію. З цієї причини, це навіть ультиматумом вже назвати важко, оскільки більш ніж за 20 років свого правління можна було десять разів диверсифікувати економіку і забезпечити себе від подібного повороту подій. Але час упущений і про це немає сенсу міркувати.
Між іншим, сьогодні Лукашенко повинен прибути до Москви для підписання відповідних документів, які формалізують повноваження двосторонньої комісії, яка готуватиме міністерства і відомства Білорусії для входження до складу Московії. Тобто, синхронізуватиметься нормативно-правова база і економічні механізми для об'єднання країн. Безумовно, подібні ж заходи чекають правоохоронну систему і оборону.
(далі буде)
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків