Жыве Беларусь!


Як післямову до того, що сьогодні запустив Лукашенко і що безумовно закінчиться, як завжди – окупацією і подальшою зачисткою, хочемо відмітити наступне…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
І ми, і Білорусь упустили момент, коли можна було назавжди піти з імперії практично без бою і крові. Цей період закінчився в кінці 90-х, початку нульових. У той час московії було не до нас, оскільки тоді з неї з боєм намагалася вирватися Ічкерія. Тоді ми не чули того, що говорили лідери Ічкерії, а вони зверталися до нас, вони попереджали нас про те, що ми або знову повернемося в ярмо імперського рабства, або почнемо видирати свою свободу з м'ясом.
В цей час встигла піти лише Балтія, а ми були глухі і благодушні. Ми прокинулися раніше. Вперше ми відчули, що всупереч скаженій роботі ЗМІ, величезним грошам і всій потужності владної машини, ми можемо розвернути хід подій, і в 2004 році – вперше зламали гру, яка йшла від нашого імені, але без нас і проти нас. Так, перший досвід виявився гірким тому, що ми серйозно вважали, що перемога революції вже сама по собі принесе зміни, але виявилось, що перемога не дає нічого, окрім можливостей, яких до того не було. І лише ми самі можемо скористатися цими можливостями і дійсно необоротно змінити ситуацію, або знову розслабитися і минуле поступово і непомітно повернеться, перевзувшись і переодягнувшись в нове і модне. Ми побачили, як це відбувається, і як довелося вибирати з двох зол, які піднялися завдяки нашій  апатії і добросердю.
Коли ми піднялися в 2013 році, то було зрозуміло, що на цей раз все не обмежиться піснями і ходами, але ніхто не знав, скільки насправді доведеться заплатити за свободу. Жертви Майдану стали тільки прелюдією до справжньої кривавої битви, яка не закінчена і зараз. Ось з якою працею все доводиться відбивати.
Так, в нас вже повірив цивілізований світ, але в основному тому, то він сам прийшов через це. Тепер, Білорусь опинилася в ситуації, коли ані дарма їй нічого не впаде з неба, ані якимись напівзаходами. Вона опинилася в ситуації, описаній в Декларації Незалежності ЗДА від 4 липня 1777 року. Ми приведемо тільки її частину, яка прямо відноситься до того, що зробили ми в Україні, і перед чим зараз опинилися білоруси. Уважно прочитайте і задумайтеся про те, що там написане. Ми це вже розуміємо прямо і підтвердили правоту цих слів, власним досвідом:
«Ми виходимо з тієї самоочевидної істини, що всі люди створені рівними  і  наділені  їхнім  Творцем  певними   невідчужуваними правами,  до яких належать життя, свобода і прагнення до щастя. Для забезпечення   цих   прав   людьми   засновувалися уряди,  що черпають  свої  законні повноваження  із згоди керованих.  У випадку, якщо  яка-небудь  форма   уряду стає  згубною  для самих цих цілей,  народ має право змінити  або  скасувати  її  і  заснувати  новий  уряд заснований  на  таких  принципах  і  формах  організації  влади які,  як йому  представляється,  щонайкраще  забезпечать людям безпека і щастя.  Зрозуміло,  розсудливість вимагає щоб уряди, встановлені з давніх пір,  не мінялися б під   впливом неістотних і швидкоплинних  обставин;
відповідно, весь досвід минулого підтверджує, що люди схильні швидше зносити пороки до тих пір, поки їх можна терпіти,  ніж використовувати  своє  право  скасовувати урядові форми що стали для них звичними.  Але коли довгий ряд зловживань і насильства, незмінно підлеглих  однієї і тієї ж мети свідчить  про  підступний задум змусити народ змиритися з необмеженим деспотизмом,  скидання такого уряду і створення нових гарантій безпеки на майбутнє стає правом і обов'язком народу».
При цьому, в самій Білорусі є люди, які розуміють сенс цих слів. Це підтверджує те, як вони це переказали своїми словами тут або тут. Загалом, нехай ця тема стане місцем збору для тих, хто має на цей рахунок свої міркування. А ми, незважаючи на все, що відбулося сьогодні і те, що зробив Лукашенко, асоціюємо Білорусь не з його ім'ям, а з ім'ям героя білоруського і українського народів Жізнєвського, що склав свою голову на Майдані. На наш погляд, дуже символічним є те, що першим загиблим майданівцем був вірменин Нігоян, а другим – білорус Жізнєвський, а зараз і Вірменію і Білорусь Москва перетворює на колонії. Отже цим народам є на кого рівнятися. У них є свої герої, які поклали свої життя на вівтар свободи.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків