Опозиціонери групи «А»


У одній з дискусій з приводу чергової статті про ситуацію в Сирії, хтось з користувачів послався на інформацію від Ель–Мюріда, російського законторенного пропагандиста ешелону «А», якому дозволено накидати на владу...
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Напевно, має сенс зробити невеликий розтин діячів цього ешелону, щоб було зрозуміло, що там варто дивитися, а що препарувати. Звичайно, ми не нав'язуємо власних методів дослідження лепрозорію, просто підказуємо варіант, який не дасть уклепатися саме в пропаганду, яка має свої конкретні цілі. Просто Москва напрацювала різні категорії пропагандистів, які працюють на різні сегменти ворожої аудиторії (нас, наприклад). Ті, хто виступає з критикою свого уряду, а особливо – брутальною, повинні викликати довіру опонента і це у них часто виходить.
Але тут треба розуміти, що у опонента, а тим більше – жорсткого опонента нинішньої російської влади, немає шансів їздити з гастролями (особливо за рубіж), читати якісь лекції, мати свої мережеві сторінки та ютуб канали. І навпаки, чим більше популярність цього діяча і чим частіше ви можете на нього  дивитися, слухати або читати, тим більше впевненість в тому, що це – узгоджений з конторою діяч. Оскільки не маючи такого зв'язку, він або виїжджає з лепрозорію назовсім, або знаходиться під слідством, або сидить, або його відправили до кращого світу. Третього варіанту просто немає.
Але це не означає, що з «творчості» таких діячів зовсім нічого взяти. Дуже часто вони обговорюють теми, які супротивник вважає за цікаві для нас або заздалегідь формують «експертну» думку про події, які знаходяться у стадії підготовки. Це означає, що має сенс звертати увагу на теми, які піднімають ці діячі, а ті, хто має хорошу підготовку контрпропаганди та міцні нерви, можуть дивитися риторику цього діяча в розрізі, щоб побачити інструменти, якими ті намагаються влізти в голови своєї аудиторії. Просто завжди треба пам'ятати про те, що ви маєте справу з професійно поставленим спектаклем, метою якого є нав'язування якихось своїх ідей.
Причому, саме ці діячі рідко працюють, що називається в лоб, вони точно знають, в якому напрямі і навіть в якій точці треба посіяти сумнів. Тому професіонал не буде упоротим Соловйовим або нашою Тимошенко, які діють за принципом ДДОС атаки або методом перевантаження мозку публіки позамежною, надмірною брехнею. Ні, їхні промови виглядають цілком пристойно, і вони обов'язково, час від часу, повертатимуться до безумовної критики особисто Путіна та його режиму. До речі, саме багатократна повторюваність цієї теми протягом однієї статті або одного відео сюжету, говорить про технологію утримання і налаштування уваги.
Відмітимо, якщо це – послідовний виклад, то критика Путіна і Ко може бути або на початку, або в кінці всього спічу. Це як в судовому рішенні нашого і американського суду. У нашому – спочатку йде мотивування рішення, а в кінці – власне рішення, а у американців – відразу рішення, а потім – розгорнене мотивування цього рішення. Тобто, це – логічна побудова такого тексту. Але якщо персонаж періодично повертається до демонстрації своєї опозиційності, то це означає, що він хоче втримати публіку в режимі довіри до його тексту. Це як в тому мультику: «а ще він називав тебе земляним черв'яком». Мовляв, я тобі не ворог і як друг, розповідаю тобі правду-матку.
Так, до Києва приїжджав такий собі Степан Демура і дав майстер-клас таких промов. Охочі можуть ознайомитися з цією «нєтлєнкою» і побачити, які думки він заховав в потоці критики Путіна. Ті, хто дивився його відео раніше, пам'ятають, що у всіх інших місцях, де він записує свої промови, він говорить «на Україні». Тут він теж так сказав, але миттєво виправився «в Україні». Тобто, хлопець все чудово розуміє, куди він приїхав і навіщо. Просто спрацював автомат.
Далі, вся його яскраво-недбала критика Путіна і російських властей прикрила кілька важливих моментів, які він і повинен був тут озвучити. Ми звернемо увагу всього на два з них, а читач може провести власний розтин цього виступу і знайти решту. Ми просто покажемо, як і що там слід шукати.
Перший момент пов'язаний з тим, що лектор висунув теорію вимивання кращого генофонду нації шляхом еміграції до Европи або ЗДА. Там він навіть зробив історичний екскурс, із цього приводу. І ось він говорить, що «і у вас, і у нас – одне і те ж», кращі вже виїхали і залишилося те, що є – бракована генетика. Тобто, він порівняв нас з ними і наділив приблизно однаковими властивостями. Але головне – не це. Він намагається пояснити, що виїхати з країни – сильне рішення і велика відповідальність. Там дуже яскраво про це сказано. А як щодо вийти на боротьбу за свої права і звалити режим? Це яка генетика спрацювала? А як щодо тих, хто сьогодні на фронті стримує армію, перед якою пасують майже всі? Причому стримують так, що цвинтарі в Московії ростуть швидше за гриби. Це – яка генетики і яке рішення треба прийняти? Громадянин Демура тут як картковий шулер перекрутив так, що погони ФСБ просто блиснули на його плечах.
Але до Києва він приїхав для іншого, а саме. Він розповідає про те, що Захід будує стійку систему, яка не залежить від вищих посадових осіб. Він навіть привів приклад із загиблим керівництвом Польщі, під Смоленськом. Мовляв, нічого ж не змінилося, тому що – система. І ключова фраза – «не важливо хто у вас переможе на виборах». Ось за цим він і приїхав. Він якось забув, що нинішня Франція зобов'язана особі Шарля де Голля (вже як є), Дойчланд зобов'язаний особі Конрада Аденауера, Злучені Держави зобов'язані групі осіб, відомих там як «батьки-засновники». Всі проходили стадію, коли від особи залежало якщо не все, то дуже багато що.
Загалом, якщо ви готові дивитися і препарувати цю погань – отримаєте масу задоволення. Якщо ні – не дивіться її, як радив професор Преображенський. Просто не дивитеся.
Джерело російською
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків