Перемога над підлістю: шашкіст, якого Росія дискваліфікувала за вишиванку, став чемпіоном світу


На чемпіонаті світу зі шашок-64, що відбувся у Туреччині, блискучі перемоги здобули українці Олена Коротка та Юрій Анікєєв. Та щоб усвідомити справжню цінність цих звитяг, треба зазирнути в історію.
Півтора року тому Міжнародна федерація шашок, яку цілковито контролює Росія, дискваліфікувала лідера збірної України Юрія Анікєєва – за те, що на матчі виходив у вишиванці, пише газета Експрес. Безглуздішу причину годі було знайти, але українця, який реально конкурував із російськими шашкістами, таки прибрали з дороги.
Українська федерація довго воювала з цим рішенням, дійшла до Апеляційного суду в Лозанні і там ухвалили рішення на користь українця. Причому з приписом, що воно остаточне, жодних апеляцій бути не може.
Росіяни цю гірку пілюлю проковтнули. І коли Юрій Анікєєв заявився на чемпіонат світу у Туреччині, сказали, що він їм не конкурент, бо, по-перше, півтора року "простоював" а, по-друге, шашки-64 не його козир, він сильний у шашках-100.
«Тому це навіть не перемога України, каже «Експресу» президент української федерації шашок Анатолій Яценко. Це перемога правди і здорового глузду над підкупом, підлістю і грошима.
А як Росія домоглася усунення Юрія від спорту? Лише підлістю! Перемога Анікєєва це лише перша частина нашої відповіді згаданій федерації. Друга буде ще жорсткішою. Тепер ми ініціюємо міжнародний суд, щоб діяльність цієї федерації визнали незаконною і взагалі її ліквідували. Федерація, яка займається спортивним тероризмом, не має права на існування. Цю мою позицію цілковито підтримали в міністерстві».
Джерело:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків