Вибори. Ментальна оборона (Частина 1) – Нам не потрібна Росія без Путіна, нам потрібен Світ без Росії

Як ми і чекали, місяць, що залишився, перед виборами стане фінішним спуртом для всіх, хто бере участь у виборчій кампанії не ради «поржати», а з розрахунку перемогти або відпрацювати вкладені в нього/неї гроші. Зараз починається найцікавіше і змістовніше, оскільки грати ролі вже немає часу і треба робити те, ради чого і затівалася власне гра…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Це означає, що розігруватимуться класичні варіанти маніпуляції електоратом, які непогано вивчені і тому передбачені. Просто треба вміти бачити основні рухи і робити відповідні висновки. Причому, більшість кандидатів працюватимуть за принципом знищення електорального поля супротивника, а не реклами своїх планів і конструкцій. Очевидно, що в хід підуть всі можливі способи, включаючи майже незаконні, незаконні і зовсім незаконні. Це треба розуміти хоч би для того, щоб враховувати «вихлоп» цих дій. Вони повинні потрапити в гущавину електорального поля супротивника і розповсюдити там негативні настрої.
Власне кажучи, зломити волю супротивника до боротьби вважалося важливим моментом будь-якого протистояння і прирівнювалося до половини перемоги. Під час бойових дій створюються спеціальні структури, які ведуть пропагандистську війну, розкладаючи фронт і тил супротивника. Не дивно, що все це спостерігаємо і ми в передвиборній Україні, але реагуємо вже на наслідки, димову завісу, а не на джерело диму і тим більше – на маневри супротивника, які і приховані цим димом.
Приведемо простий приклад того, як за кадром залишаються  маневри ворога і вони говорять про хід битви більше, ніж щось інше. Отже, наші джерела із-за поребрика, а точніше – з Петербургу, розповідають про те, що місцеве ТБ перейшло в режим перманентної істерики, з приводу виборів в Україні і з деяких телевізорів вже виразно струмують хмарки сірководня.
Проте ті, хто повідомили нам цю інформацію, не змогли її оцінити належним чином, а ми це зробимо як зразок того, як можна розрізнити приховані рухи. Отже, практично всі пітерські телеканали віщають про те, що за клована в Україні проголосує близько 90% виборців, а за Порошенка – не більше 10%. Не так відчайдушно, але в цьому ж ключі віщають і наші телеканали. Хоча, які вони наші?
Що викликають подібні масові закиди інформації? Нехай кожен подумає над цим питанням і проаналізує власні емоції. Нижче ми повернемося до цього. Насправді ж, це якщо не паніка, то щось більше, ніж просто відчай, і ось чому.
Відмітимо, буквально до минулого тижня з усіх боків йшли «рейтинги», «результати опитувань» та інше, де поперемінно лідирувала багіня, палковник і в деяких – більш екзотичні персонажі типу Бойко. Причому, погрішність кожного опиту повинна була допускати якийсь осудний розкид місць кандидатів. Але виглядало це зовсім не так. Лідером, майже всіх «опитувань» була багіня, а ось другі і треті місця виявлялися несподіваними. Якщо той же Бойко впевнено випереджав її в одному опитуванні, то в іншому – повинен був знаходитися на другому, ну третьому місці, проте там його не було. Це вказувало на якість опитувань і їхній замовлений характер. Причому, в цих же опитуваннях Порох стабільно указувався в аутсайдерах.
І ось ситуація кардинально змінилася. Багіня вилетіла з Олімпу і навіть з лідируючої трійки. Принаймні, її вже не позиціонують як кандидата, здатного пройти в другий тур, а замість неї лідером став Клован. Решта кандидатів і зовсім пішли в туманний серпанок. Принаймні, таку тональність задає російське ТБ. Найцікавіше ж, що воно виводить на друге місце, хай і з величезним відставанням від Клована – ненависного Пороха.
Тільки дивлячись на цю рішучу метаморфозу, виникає питання «що сі стало?». Рокіровка на лідируючій позиції відбулася без якихось екстраординарних зусиль з боку клована і навіть навпаки, в мережу потрапили його одкровення, які показують, що на тому місці, де має б бути присутнім інтелект, хтось вигуляв крупного собаку типу мастіно неополітано та так, що не кожен і переступить це диво скульптурного мистецтва.
Проте, ми чудово знаємо, що саме на багіню і робив ставку Кремль спочатку. Адже ввалити грошей в її кампанію і забезпечити професійними «польовими менеджерами» з Московії могли тільки фаворита, з яким вже є повне взаєморозуміння. Простіше кажучи, вже кілька місяців підряд під неї велася масштабна спецоперація по оптовій покупці голосів виборців.
Скажімо так, подібної честі не вдостоївся ніхто з того величезного списку кандидатів, який вже нагадує старого армійського онучати. Що важливіше, контури спецоперації почали проступати ще в початку осені, а це означає, що і масштаб і серйозність підготовки операції була на вищому рівні. Саме тому «рейтингові компанії» вели її в лідерах кілька місяців поспіль. Причому, рейтингові компанії давали і дають результати, що кардинально відрізняються від того, що дають серйозніші організації – букмекерські компанії, які не давали багіні першого місця жодного разу.
Проте суть спецоперації була подібна матрьошці. Вважалося, що вона має якусь частку свого скаженого електорату і зможе на ньому набрати базову кількість голосів, а крім того буде відпрацьована схема по скупці голосів і їй цього повинно вистачити як мінімум для виходу в другий тур, а там вже можна спробувати консолідувати електорат кандидатів, що відвалилися, і отримати потрібний результат.
(Далі буде)
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків