З життя патогенів

Великі процеси або явища завжди мають величезну інерцію. Досить подивитися на те, як повертає авіаносець або супертанкер, щоб зрозуміти, як це відбувається. Або просто можна подивитися на те, як гальмує вантажний потяг, що йшов на повному ходу
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Що вже говорити про те, коли закладає поворот ціла країна? Або скільки зусиль знадобиться на те, щоб вона розвернулася на 180 градусів? Очевидно, що на все потрібний час, якщо не відбудеться якийсь катастрофічний варіант розвитку подій. Це спостереження справедливе стосовно подій, що розвиваються в Україні. Відокремившись від совка, Україна не дуже змінила свою траєкторію. Окрім країн Балтії, це ніхто не зміг зробити ефективно. Але успіх Балтії був в тому, що її країни максимально обрізали всі вірьовки, які пов'язують їх з центром пост-совкових мас – московією. Більш того, вони стали дуже швидко зав'язувати канати на іншому березі, і тому їх розворот виявився найбільш успішним, але і в цьому випадку, зайняв він приблизно два десятки років.
Решта країн, які не обрубали вірьовки, що прив'язують до московії і/або, не турбується тим, щоб прив'язатися до інших центрів мас, продовжували рухатися приблизно в тому напрямі, в якому рухався совок, який розвалюється, і куди летить московія, як центр цих мас й індикатор напряму руху. А напрям руху цілком зрозумілий – квазі-тоталітарні режими, метою яких є збереження осколків совка від подальшого дроблення.
Загалом, тут немає нічого нового, оскільки совок звалився просто з природних причин. Імперія зобов'язана розвалитися хоч би тому, що такої державної форми вже просто не залишилося. Всі імперії розвалилися, і це – еволюційна неминучість. Але внутрішня суть осколків совка не змінилася кардинально, а тому  несе в собі імпульс внутрішнього руйнування.
Для нейтралізації цього імпульсу є всього два шляхи. Перший –  повне переформатування внутрішньої структури й її приведення в стан, який дає можливість гармонізувати внутрішні процеси, чим погасити відцентрові процеси. Але це – послідовна, копітка і невдячна робота, яка розтягується на ціле покоління. Всьому провиною все та ж сама інерція.
Другий шлях зовні –  набагато простіше, а саме – силове протистояння відцентровим силам. Проте тут треба розуміти, що це саме протидія –  штучна за своєю суттю. Зберегти систему, спочатку сконструйовану під самораспад, можна лише витрачаючи все більші ресурси і сили, а результат буде все одно –  негативним. Як не намагайся гріти повітря навколо себе, зиму не зупиниш і ніякі ліхтарі не перетворять ніч на день. Проте, процес розпаду може розтягнутися надовго і перетворити країну на поволі гниючу тушу вже загиблої тварини. Звідти валитиме сморід і трупна отрута вбиватиме все живе.
По суті, Україна має всього п'ять років свого шляху, ведучого вбік, протилежний описаному. Вірніше, ми ще не розвернулися на 180 градусів і майбутні вибори – краще тому підтвердження, але ми вже трансформуємо внутрішню структуру держави, і це дає підставу вважати, що і розворот ми зробимо достатньо швидко, швидше, ніж це робили наші попередники.
Схоже на те, що в Москві теж зрозуміли щось таке і прагнуть захопити в свою орбіту якомога більше маси, яка хоч якось гальмуватиме їхню швидкість до точки неминучого розпаду. Але те, як вона це робить, показує її внутрішню суть і невідворотність розпаду. Взяти Сирію, наприклад. Якщо не брати до уваги економічні і політичні аспекти ситуації, а знатися на тому, що там насправді Москва робить, виявиться, що вона там банально підтримує стан агонії країни. Недавня висадка роти спецназу в аеропорту Каракаса показує те ж саме. Москва і там бажає розтягнути фазу агонії як можна довше. Тобто, суть зовнішньої діяльності московії зводиться до того, щоб заразити якомога більше країн і добитися їхнього переходу в стан агонії, а потім підтримувати цей стан якомога довше, оскільки така країна буде намертво прив'язана до московських подачок. А це приводить до збільшення маси цього створення і зменшення швидкості руху до точки розпаду.
У цьому немає нічого нового, оскільки давно відомо, що коли імперія припиняє зростати, вона починає руйнуватися, і врешті-решт  –  гине. Тобто, для того, щоб московія прожила ще якийсь час, їй потрібно влаштувати якомога більше венесуел, сирій, палестин, карабахів, пріднестровій, лугандонів, афганістанів й іншого. Без цього вона просто зісковзне в провалля  і розпадеться на дрібні шматки. По суті, вона діє як злоякісне створення, тими ж методами і з тією ж метою.
Тому, від цієї зарази треба відрізувати, відрубувати і витравляти всі можливі зв'язки, і розуміти, що поки ця суть не сконає сама або її не видалять хірургічним шляхом –  все так і буде.
Ті ж, хто пропонує обмінятися кров'ю з цією поганню, повинні розглядатися як хворі клітки злоякісної пухлини і як мінімум –  ізолюватися щоб уникнути перетворення власної країни на помісь Венесуели і Сирії. Про це слід пам'ятати, отримавши на руки свій бюлетень для голосування.
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків