Майдан прокинувся. – Лінія Оборони. Світлини.

Зараз в Мережі вже йдуть обговорення дебатів, що проходять на НСК «Олімпійський»,  і ми теж сьогодні пройдемося по цій темі, але поки –  не про це. Швидше за все, ця подія залишиться в тіні дебатів, а воно варто окремої теми.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Загалом, так трапилося, що частина нашої редакції опинилася в центрі міста, на вул. Велика Васильківська біля ТЦ «Арена Ситі». І ось з боку Майдану, по Хрещатику, почала рухатися велика група людей, приналежність яких було ще важко визначити.
Маючи знайомих, які працюють в сусідніх будівлях, ми запитали у них картинку зверху і відразу стало зрозуміло, що йдуть наші. Це стало зрозуміло по двох величезних прапорах, перший –  прапор України, а другий – стяг УНСО, а попереду – величезний плакат, на якому написано «Захистимо Україну». Що це за люди, стало зрозуміле навіть аполітичним і аморфним пацієнтам. Такі відмітні знаки за визначенням не можуть бути у зе-команди.
Але це не все. З цими прапорами пройшла авангардна група з декількох сотень чоловік, а у Бессарабки вже показалося просто море людей. Спочатку виникло питання про те, що якщо це одні й ті ж люди, то чому між ними розривши в кілька сотень метрів, але потім питання були зняті. Мабуть, біля Бессарабки не встигли перекрити рух і тому – вийшов розрив колони.
Коли основна частина колони порівнялася, то стало зрозуміле –  наші! Це було видно по багатьом ознакам, добре зрозумілих всім, хто пройшов Майдан. А що стосується автора, то довелося бачити масовки, які збирали на «міхомайдан»  і як вони виглядали.
Загалом –  дуже багато прапорів України, наші майданівські гасла і головне – колона йшла в порядку самоорганізації. Люди йшли поодинці, парами і компаніями, всі сміялися і раділи тому, скільки виявилося однодумців, готових от так, узяти і вийти. Ну і звичайно – обличчя. Люди похилого віку, молодь, люди середнього віку, чоловіки і жінки, з прапорами, стрічками і «забороненою агітацією».  Що характерно, поліція йшла поряд з колоною, але їм навіть в голову не прийшло спробувати когось згвинтити всередині колони. Напевно, вони розуміли – чому. По поглядах поліцейських можна було визначити наших і не наших. По наших було видно, що не будь форми, вони були б в цій колоні, а по очах не наших читалося: «Фігасє, скільки їх!».
Загалом, сюди прикладаємо редакційні світлини – дивіться самі. Було добре видно, що частина людей не була в курсі цієї ходи і не мала часу взяти в ній участь на всьому протязі, але хоч 100-200 метрів пройти з нашими –  ковток чистого повітря і напою впевненості і стійкості.
От так, всі ЗМІ тринділи про те, що підтримки у Пороху немає і не буде. Але парадокс. Міхо, Юля, Насіння і хтось там ще намагалися підняти Київ і зібрати Майдан, проте окрім ганебної пародії у них нічого не вийшло і деякі з них з досадою і ненавистю визвірялися на киян за аморфність і лінь. І ось вам –  Майдан.
Поряд зі мною стояла знімальна група якогось іноземного телеканалу, оператор якої англійською говорив в телефон, напевно, своїй редакції: «Те, що я зараз можу бачити, набагато більше за десять тисяч»,  а бачив він не все, тому що голова колони пішла вниз від площі Льва Толстого й її просто не було видно, а хвіст ще виднівся десь в районі Майдану. Але вже коли пройшла основна колона, по тротуарах ще йшли сотні наших, наздоганяючи колону.
Ось приблизно так. Нас багато, більше ніж це можна уявити і побачити, і ми просто так не віддамо Україну на ганьбу і наругу! Збираємося, готуємося, голосуємо!
Джерело російською:
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків