Рейд на сцену супротивника.

Двійко коментарів до дебатів в НСК «Олімпійський» все ж таки доведеться дати, оскільки хтось не вловив основної мізансцени цієї п'єси…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
В цьому випадку, завдання обох учасників дебатів були діаметрально протилежні. Зе повинен був показати, що він прагне бути мужиком і він – не сцикло, як його вже багато хто називає. Власне кажучи, йому треба було показати, що він може з'явитися хоч на одні дебати і вже плювати на аналізи. Але тупо постояти на сцені – не вийде, оскільки це виглядатиме підозріло, тому у нього був чарівний листок, озаглавлений «Мої питання».  Ось з цього листа він і читав, ані вправо, ані вліво.
Нам довелося прочитати коментар про те, що Порох дарма перейшов у ворожий сектор і що його було погано чутно, оскільки його промову заглушали крики нечисленної, але галасливої масовки опонента. Ми з цим не погодимося категорично і ось чому. Для цього треба зрозуміти, яке завдання стояло перед Порохом. Ні у кого не виникає питань про те, що його інтелект на порядок вище за інтелект опонента і що йому не потрібний папірець або заготівка для публічних виступів. Тобто, в цьому сенсі, супротивники були не просто в різних вагових категоріях, а в діаметрально протилежних. Але тоді постараємося зрозуміти, яке завдання була у Пороха? Вірніше, навіть не так, чи потрібно йому було переконувати своїх прихильників? Якщо так, то їм дійсно треба було слухати, аналізувати відповіді і щось таке міркувати. Але Зе не з'явився на кілька дуелей і Порох мав можливість все це розповісти докладно і детально. Далі, чи можуть такі промови вирвати з лав зе-фанів частину голосів? Очевидно, що ні. Якби там працювала логіка і хоч зачаткова аналітика, то вони б навіть не подумали голосувати за Зе. Власне промови в дебатах на них не подіють. Адже їх не промови Зе зачарували, а його кривляння на сцені і епатаж. Тобто, не так слова, як театральні дії. І ось Порох відіграв саме дією. Він зробив те, чого від нього не чекали, він прийшов в сектор супротивника, зі своїми людьми. Це ніяк не вписувалося в ту домашню заготівку, яку приготували для Зе, і головне – Порох прийшов на його сцену. Ментально, це дуже сильний хід, який діє без слів і прямо на підсвідомість і опонент поплив.
«…повстанці ДНР…»
Звідти і його явні ляпи, яких естрадний діяч, звиклий грати ролі, не повинен був допустити. Це торкається і обмовки по Фрейду про «повстанцях ДНР» і його кривляння під гімн, й інші моменти, які полізли з нього як блохи від дихлофосу.
Ще раз повторю: словами, а особливо словами Пороха, вибивати електорат Зе – марно. Його можна вибивати тільки картинкою з телевізора і якимись незвичайними діями, які показують хто є хто. Це Пороху безумовно вдалося, а тим паче, що після цього рейду на сцену супротивника, той остаточно відмовився від дебатів на Першому телеканалі.
Отже тут Порох відіграв класично і несподівано, чим добув перемогу в дебатах просто одним умілим ходом. Хто цього не розглянув –  не за тим стежили і не те оцінювали.
Нам здавалося, що все це настільки очевидно, що не потребує пояснень, але довелося пояснювати. Ну що ж, сподіваюся на те, що тепер всім і все зрозуміло.
Джерело російською:
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків