Двійко слів

Ще двійко слів до підсумків виборів, хоч попередніх, але проте, остаточний підрахунок голосів вже нічого не змінить. Зараз ми побачили те, що трапляється, коли не враховується чинник типу протистояння під час передвиборної кампанії…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Тільки що автор прослуховував частину промови Пороху про те, що проти нього велася брудна інформаційна війна як силами місцевих ЗМІ, так і пропагандою Московії. Саме формулювання говорить про багато що. Якщо ведеться війна, хай і інформаційна, то вона не може бути брудною. Брудною може бути боротьба. Якщо ж йдеться про війну, то в ній – всі засоби хороші, і ні про який бруд не може бути і мови. Тобто, по суті Порох озвучив оксюморон, а це означає, що він так і не усвідомив або не прийняв головного принципу інформаційної війни.
Якщо вже йдеться про війну, то повертатися до супротивника спиною, це все одно що стати мішенню, а воювати у фраку і білих рукавичках може бути і красиво, але марно. Висновок з цього треба зробити правильний, оскільки життя сьогодні не закінчилося і Україна –  теж не закінчилася.
У цій всій не радісній ситуації все ж таки є один момент, який можна записати у великій плюс, хоч зараз його ставити нікуди, і прямо сьогодні він не дасть ніякого практичного виходу. Як ми пам'ятаємо, протестне голосування 2010 року проти Ющенка, залишило йому всього 5,45 відсотків і він тоді навіть не вийшов в другий тур голосування. Це говорить про те, що 10 років тому в Україні була така кількість людей, які могли зважувати «за»  і «проти»,  а значить –  бачити і досягнення і поразки кандидата на пост президента вдруге. Зараз це –  чверть від тих, що проголосували. Тобто, ця кількість збільшилася вп'ятеро, незважаючи на те, що в цьому проміжку часу багато хто виїхав за рубіж.
Це до того, що деякі суспільні процеси в принципі не можуть йти швидше, ніж це можливо в даному конкретному випадку. Тепер, на цьому досвіді, всім треба розуміти, чому Польща і Балтія йшли до свого стабільного і нового стану – 20  років і що форсування цього процесу завжди веде до збою, якщо не вести його з обмеженням демократичних норм.
Воно зрозуміло, що ці що 73% проголосували за Зе –  не те ж саме, що 73% всього населення України, але проте, вже очевидно, що величезна кількість наших співгромадян не сприйняла того темпу, який задав Порох, і в результаті все те, що він використовував як символи свого успішного керівництва країною за 5 років, не були так само прийняті населенням країни.
Це означає, що саме для передвиборного року з самого початку була вибрана неправильна стратегія. Раніше ми не висловлювали якихось контурів стратегії на цю тему, щоб випадково не розкрити можливий план Пороху на шляху до виборів, а зараз – в цьому вже немає сенсу. Хоча як мінімум три варіанти можна було послідовно здійснювати, і один з них – навіть в найостанніший момент. Або хоч би ці три тижні використовувати інакше. Але цього не трапилося.
У будь-якому випадку, висновки треба робити, оскільки восени у нас пройдуть парламентські вибори, які вже точно не можна програти таким же чином. Загалом, всім нашим читачам ми хочемо сказати наступне. Ми з вами зробили все від нас залежне, щоб добути перемогу. Ми це зробили і нам собі дорікати ні в чому. Ми не зігнулися і не зламалися. І в цьому випадку, це важливо для нас –  насамперед.
Тому – видихнули і рухаємося далі, оскільки – ще не вмерла!
Лінія Оборони залишається в строю, сподіваюся, і ви залишитеся з нами і у взагалі – в строю.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків