Про шнурки

Пройшла доба з моменту оголошення результатів екзит-пола, багато це чи мало? Мало, порівняно з тривалістю суспільно-політичних процесів, і багато, з погляду тієї першої і справжнісінької, ще без гри реакції, яка потім буде приглушена або навмисно захована…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
І тепер про неї можна трохи поміркувати. Ми вже багато раз спостерігали в Твіттері, Фейсбуку і навіть в реальному житті злорадні питання про те, коли і хто перевзуватиметься у разі поразки Пороху, і самі ці питання указували на те, ким є той хто його ставить. А насправді, хто він? Адже Зе, як кандидатові в президенти, було всього двійко місяців від дати голосування в першому турі і на кілька місяців більше з моменту анонсування наміру балотуватися. А це означає, що в політичні розклади він потрапив вже після парламентських, президентських і навіть місцевих виборів. І ті, хто ставлять це питання, напевно голосували за когось іншого: Юлю, Бойко або когось подібного, а потім – перевзулися і стали «квартальними».
Тобто, вони судять тих, що оточують по собі, і у них є впевненість в тому, що всі повинно поступати таким же чином, як і вони самі. Опускатися до питання про те, за кого він сам голосував на попередніх виборах і коли так перевзувся – немає сенсу. І навіть якщо б той відповів, відповідь його навіть не цікава.
Головне, вони не вловили сенсу події. Люди голосували за Україну. Здорову, гідну і горду країну в сім'ї таких же гідних країн. Порох, при всіх недоліках, був єдиним кандидатом, що безумовно вів країну саме в тому напрямі. Тому ми й голосували за нього. Тому ніхто не збирається перевзуватися. Сьогодні пройшла акція під адміністрацією президента, куди зібралася маса народу, щоб подякувати Пороху саме за це. Досить кумедно, що тут система опонентів зависла. Якщо 19-го, перед дебатами, весь Хрещатик в людях вони назвали «звезеним»,  то цих людей в принципі немає чого було привозити, оскільки немає ніякої раціональної мети, яка реабілітує організацію «звезення».
Так не проводжали жодного президента, і це вказує на те, що ядро нації все ж таки сформувалося і набуло стійкої форми. Скажемо відверто, раніше нього не було, зараз –  безумовно є. Люди отримали досвід і розуміння того, що треба робити, а чого робити не можна в наших умовах.
Так, поразка виявилася оглушливою, але ми стали сильнішими, розумнішими і досвідченішими. І головне, тепер ми знаємо, що перемога у виборах – не самоціль, а лише двері, що відкривають коридор можливості рухатися в потрібному напрямі, а вже стояти або йти –  наш вибір. Більш того, ми тепер знаємо, що навіть зупинятися в цьому коридорі не можна.
Загалом, поразка дійсно придавила нас до такого ступеня, що ми присіли. Але ми не збиралися перевзуватися, ми просто тугіше затягнули шнурки.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків