Про «веселе» голосування (Частина 1)

Петиція про відставку одіозного глави АП Богдана вже набрала значно більше  25000 голосів. До речі, петиція за  відставку зе вже зібрала подвійну норму голосів і добре перевалила за 50 тисяч. Здавалося б, толку в цій петиції немає ніякого, і так багато про неї говорити – немає ніякого сенсу. Тим більше, що коли петиція про відставку зе набрала потрібні 25 тис. голосів, АП вже прокоментувала ситуацію як гумористичну. Але на публіку говорити можна що завгодно (це у зе звикли), а за бажання, можна зіграти і на роялі, але треба бути зовсім обмеженою людиною, щоб не відзначити якісь тривожні моменти…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Перший з них – рекордна швидкість, з якою петиція за відставку зе зібрала потрібну кількість голосів. Знадобився всього 1% часу, відпущеного для збору підписів. Тут ось, що потрібно розуміти. Коли створювався цей інструмент, були проведені серйозні соціологічні дослідження, які показали приблизний поріг результатів, за яким від них вже не варто відмахуватися, оскільки це вже –  серйозний показник.
Тобто, 25 тисяч голосів, зовсім не із стелі взяті, а стали результатом серйозного дослідження. Але і це ще не все. Мабуть, укладачі алгоритму роботи сайту президентських петицій уявляли, що є якась принципова межа кількості голосів, яку можна зібрати таким чином. Думаю, що і цей показник був вирахуваний скрупульозно і обґрунтовано. Оскільки граничний показник не можна ставити вище за пороговий з огляду на те, що петиції взагалі не набиратимуть стільки голосів, був залучений якийсь знижуючий коефіцієнт, щоб такий збір голосів міг в принципі відбутися. Наприклад, в результаті ґрунтовних обчислень, була обґрунтована теоретична межа збору підписів – 30 тисяч, але після застосування знижуючого коефіцієнта, було вирішено встановити поріг проходження петиції в 25 тисяч. Це допущення підтверджує те, що дійсно, дуже небагато петицій, змогли зібрати більше 25 тисяч голосів, а велика частина –  не дотягла до цього рівня. Тобто, поріг був встановлений приблизно правильно.
Ще один технічний момент, який важливий в наших міркуваннях. Алгоритм припускає, що порогове значення петиція повинна подолати в певний проміжок часу. Розробники алгоритму розуміли, що 25 тисяч, насправді – дуже багато, і тому – виставили термін збору голосів – 92  дні, тобто – три місяці. Вони розуміли, що за менший термін, наприклад – за 2 місяці і тим більше – за місяць, зібрати цю кількість голосів просто не реально. А верхня межа в 3 місяці, мабуть заснований на тому, що автори програми були впевнені, що за цей час публіка просто втратить інтерес до голосування і давати 100 або більше днів – немає сенсу.
Ще раз підкреслимо, обидва числові пороги, що виражають час голосування і кількість голосів, необхідних для актуалізації петиції, узялися не на рівному місці, а науково обґрунтовані і обчислені профільними фахівцями. Як ми знаємо, ані зе, ані його Богдан не є фахівцями в галузі психології, соціології або суміжних наукових дисциплінах. І якщо їх виловити і змусити розповісти своє бачення того, як працює ця програма, який у неї внутрішній алгоритм і на чому засновані підходи, реалізовані в ній, вони зможуть сказати щось на подібність: «Ну, чуваки, і-і-і!»,  може ще і матом щось додадуть.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків