Кібервійна. Хакери зламали хакерів: Удар по кібернетичній зграї ФСБ

Хакери зламали сервери московської компанії «Сайтек», яка таємно працює над 20 IT-проектами за замовленням російських спецслужб і відомств, повідомляє «Бі-Бі-Сі» з посиланням на документи компанії.
Злом відбувся 13 липня, тоді ж хакери опублікували в твіттері повідомлення, згідно якому велика частина інформації з комп'ютера компанії була видалена. Потім вони відправили документи «Сайтека» журналістам кількох видань. З цього архіву виходить, що компанія могла непублічно виконувати як мінімум 20 IT-проектів для російських спецслужб і відомств, пише Бі-Бі-Сі.
Згідно документам, «Сайтек» в 2012 році розробив програму для деанонімізації користувачів браузера Tor, який використовується для обходу блокувань і доступу в даркнет.
За даними видання, попередня версія проекту стосувалася збору даних про користувачів Facebook, Myspace і Linkedin. Одній з останніх розробок «Сайтека» видання називає програму, яка дозволяє в ручному режимі прибирати з системи Федеральної податкової служби зведення про тих, що знаходяться під держзахистом або держохороною.
«Сайтек» таємний підрядчик ФСБ, більшість замовлень компанія виконувала для військової частини, що входить до складу 16-го управління ФСБ по радіоелектронній розвідці.
Наголошується, що замовник в документах не вказаний, але згадується ухвала уряду про оборонне держзамовлення. Подібні тендери в основному проводять спецслужби й армія.
Журналістам не вдалося зв'язатися з хакерами, які заявили про злом сайту компанії, ФСБ за запити не відповіла.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам.
Слава Нації!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків