Теракт у Дойчланді проти уродженця Панкісі. Сліди ведуть до Москви. Світлини. ВІДЕО.

Поліція на місці вбивства Зелімхана Хангошвілі
Преса в Дойчланді широко освітлює демонстративне вбивство уродженця Панкісі, етнічного чеченця Зелімхана Хангошвілі. Він був убитий опівдні в п'ятницю, 23 серпня, в Берліні в парку Малий Тіргартен, коли прямував в мечеть на п'ятничний намаз…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Напередодні прийшло повідомлення, що власті Дойчланду видали тіло вбитого його родичам і дозволили переправити в Панкісі ВИДЕО.
Преса відзначає, що вбивство відбулося в пішій доступності від відомства канцлера і будівлі Рейхстагу.
Велосипедист під'їхав ззаду і вистрілив в жертву з пістолета – спочатку в спину, потім контрольним пострілом – в голову. Побачене в парку свідки описують як страту.
Нападаючий, за словами очевидців, відразу почав замітати сліди: зняв парик, кинув велосипед в річку Шпреє, що протікає поряд, разом із зброєю – пістолетом з глушником марки Glock 26 калібру 9 міліметрів.
Потім він спробував втекти на підготовленому заздалегідь мопеді. Але на чоловіка звернули увагу двоє молодих людей, що приїхали в цей район по оголошенню про оренду квартири, і повідомили в поліцію. Через короткий час підозрюваний був затриманий. Пізніше аквалангісти виловили з річки і зброю, і велосипед.
«Дойчланд вперше зіткнувся із замовленим вбивством, що нагадує розправи російських спецслужб над неугодними чеченцями, що живуть за кордоном», пише в зв'язку з цим Deutsche Welle.
Преса з'ясувала, що затриманому кілерові 49 років, він виявився громадянином Росії. Спочатку дойчські видання повідомили, що йдеться про етнічного чеченця, але в понеділок Bild написав, що вбивця родом з Сибіру і його звуть «Вадім Сєргєєвіч», а до Берліна він приїхав з Москви незадовго до скоєння злочину.
Проте ім'я в паспорті може бути фальшивим. Власті Дойчланду підозрюють, що воно не справжнє, як і сам паспорт.
На допиті, за даними Süddeutsche Zeitung, кілер провину не визнає, а свідчення надавати відмовився. Встановлено, що він прибув до Берліна незадовго до вбивства і готувався швидко залишити місто, маючи при собі зворотний квиток до Москви. У знятій ним квартирі знайшли велику кількість грошей.
У розслідуванні цього злочину бере участь дойчська контррозвідка, оскільки справа приймає несподіваний оборот і навіває спогади про холодну війну. І хоча поки ніхто офіційно Росію безпосередньо не звинуватив, інші версії злочину окрім вбивства неугодних уродженців Чечні, організованого спецслужбами Росії, ніхто не розглядає.
Зелімхан Хангошвілі воював в Ічкерії проти російської агресії. Після декількох замахів на нього в Грузії виїхав до України. Всього Зелімхан пережив чотири замахи, повідомила газета Bild з посиланням на слова його сина. У Зелімхана п'ятеро дітей. У 2016 році приїхав до Дойчланду.
За даними агенції DPA Зелімхан Хангошвілі отримав у Дойчланді інше ім'я в цілях безпеки. У нього був паспорт на ймення Торніке Кавтарашвілі. Але паспорт він отримав ще в Грузії і Кавтарашвілі – прізвище його матері.
За даними WDR, дойчські органи безпеки якийсь час вели Зелімхана як «особу, що представляє загрозу для суспільної безпеки», але в 2018 році підозри з нього зняли.
Слідчі впевнені, що вбивство було замовленим, пишуть FAZ і тижневик Der Spiegel з посиланням на джерела в слідчих органах. Йдеться саме про політичне вбивство.
Побічно підозри в замовленому характері вбивства підтвердило і повідомлення про те, що Генеральна прокуратура ФРД «уважно стежить» за розслідуванням у Берліні. Зазвичай федеральні органи підключаються, якщо посилюються підозри в тому, що за злочином можуть стояти спецслужби іноземної держави.
Чеченська община в Берліні вкрай стривожена смертю Зелімхана, оскільки він знаходився в «розстрільному списку» чеченців, що живуть за кордоном.
Демонстративний характер берлінського вбивства – в громадському місці в денний час і при свідках – має схожість з гучною справою про розстріл Умара Ісраїлова, колишнього охоронця Кадирова. Він був убитий в січні 2009 року у Відні на виході з супермаркету.
Тоді органам безпеки вдалося затримати трьох з четверо вбивць і засудити їх до тривалих термінів ув'язнення. Прокуратура Австрії намагалася допитати Кадирова за підозрою до причетності до вбивства, але безуспішно.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків