Пристрасті за імпічментом (Частина 1)

*
Отже, нарешті в Злучених Державах формалізувалося те, що вже давно літало в повітрі. Спікер Палати Представників Конгресу ЗДА Пелосси, оголосила про початок процедури імпічменту президента Трампа…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Насправді, сама процедура там теж досить складна і припускає кілька стадій, де Конгрес повинен продемонструвати єдність, але сам факт початка процедури – дуже знакова подія.
По суті, це рішення говорить про те, що вже є факти грубих і численних порушень закону, які президент не просто продемонстрував, а намагається їх приховати або демонструє інші системні дії, які можуть допомогти йому уникнути відповідальності.
Що стосується Трампа, то йому вдалося вивернутися при гучному і скандальному розслідуванні Мюллера, яке не було всеосяжним і тому, –  залишило відкритим головне питання про винність президента в пред’явлених йому протиправних діях, щодо маніпуляцій на президентських виборах.
Всі пам'ятають цю епопею і ми не будемо детально її обговорювати, але навіть ті висновки Мюллера, які виявилися результатом роботи його комісії. Можна було трактувати як в один, так і в інший бік. Більш того, в ході розслідування, Білий Дім чинив тиск на слідство і відмовився демонструвати частину документів, які могли б внести ясність до цього питання. Так, не були опубліковані записи перекладача Трампа на переговорах в Гельсінкі.
По суті, Трамп зловжив своїми повноваженнями і приховав важливу частину своїх стосунків з фігурантом розслідування – Путіним. До речі, це розслідування таки виявило факти втручання у вибори спецслужб Московії, але особисті стосунки Трампа і голови Московії Путіна, Трамп фактично приховав від розслідування і не просто приховав, а зробив це винятково завдяки своєму президентському статусу.
Тільки одне це дало підстава вважати, що на всьому розслідуванні слід поставити знак «мінус»  і президент повинен поступити одним з двох шляхів, які вже були в історії ЗДА. Перший шлях продемонстрував президент Річард Ніксон.
Просто нагадаємо, там теж йшлося про вибори і про втручання в його хід шляхом прослуховування переговорів опонентів в готелі Вотергейт, що і дало назву всій тій епопеї: «Вотергейтський скандал». Тоді йшлося не тільки про сам факт прослуховування, але про дії президента, який намагався придушити розслідування. Тобто, навіть в Злучених Державах, навіть на такому рівні, є допущення того, що президент може накосячити, але далі важливе те, як він поводиться в цій ситуації.
У випадку з Ніксоном все розвивалося швидко і дуже неприємно для Ніксона. Тоді Конгрес почав процедуру імпічменту і у разі підтвердження фактів, викладених вище, він не просто позбувся б свого поста, але і надовго сів би за грати. В цьому випадку, Ніксон теж відмовився пред'явити записи, зроблені його людьми, тиснув на прокурорів, які пачками йшли у відставку або він сам їх звільняв і всіляко перешкоджав розслідуванню Конгресу.
Далі буде.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків