Крим без води: Крим, або український, або безлюдний.

Ресурс RT, що входить в пул російського «міністерства правди», наводить слова колишнього міністра економіки України Суслова про те,то Україна зазнала збитків від блокади Криму, а Московія, навпаки – отримала прибуток
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Нескінченний серіал «Що там на Україні» – опорна тема російської пропаганди, оскільки інакше потрібно детальніше інформувати про перманентні катастрофи у московії. Якщо хоча б на тиждень-другий ввести мораторій на нескінченні вистави на телебаченні Московії з цієї тематики, з'ясується, що говорити пропаганді не має про що.
У цьому конкретному випадку і RT, і згадуване нею джерело не виглядають неупередженими. Хоч би тому, що колишньому міністрові можна задати простою питання – якщо ти був в курсі, що Україна зазнає збитки, чому ти в ранзі міністра не зробив нічого, щоб вирішити цю проблему. А прозрів тільки разом з відходом з посади.
Другий момент полягає в тому, що Україна знаходиться у воюючому статусі. Так, сьогоднішні війни виглядають абсолютно інакше, ніж півстоліття назад, але логіка будь-якої війни залишається колишньою: створюй для супротивника випалену землю. Саме цією логікою керувалися в 1941 році, коли висаджували Дніпрогес. І питання прибутків і збитків знаходилися точно не в пріоритеті.
І ця логіка працює в нашому випадку. Блокада Криму принесла на півострів тотальну катастрофу. Якщо, наприклад, поглянути на знімки з космосу в динаміці, то можна відмітити, як різко скоротився рослинний покрив в Криму:
Що відбувається цілком логічно: 85% води Крим отримував з материка. Її в принципі неможливо замінити танкерними постачаннями, та і звідки брати цю воду? Дефіцит води вже привів до того, що більшість гірських дрібних річок півострова зникли. Ґрунти на півночі і в центрі Криму нестримно засолюються.
Важко сказати, де тут колишній міністр економіки України побачив прибуток. Тут в наявності катастрофічні збитки, причому з невідомим продовженням – проблема-то не розв’язана.
Питання тут, звичайно, не до України вона поводиться в рамках логіки війни. Питання тут тільки і виключно до тієї частини населення Криму (біля 40 відсотків), яке бігало на окупендум, попри те, що кримчанам задовго до того пояснили, що Крим буде або українським, або безлюдним. Питання також до населення та керівництва московії, які окупували український півострів. Вони взагалі усвідомлювало те, що анклавний статус Криму неминуче приведе до подібних наслідків і витрат? І якщо ні – то навіщо взагалі затіяло цю авантюру без елементарних прорахунків.
То ж московія та мешканці Криму отримали те, чого хотіли.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!



Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків