Зелімхана Хангошвілі вбив майор МВС Московії Владімір Стєпанов

За даними The New York Times дойчські слідчі отримали інформацію про те, що вбивцею, що вбив у Берліні Зелімхана Хангошвілі, є майор МВС московії, що раніше працював в ГУВС Петербургу, Владімір Стєпанов.
Росія –Абсолютне Зло, яке требьа негайно знищити.
*
Він був засуджений до 24 років в'язниці за вбивство глави «Проммашінструмєнта» Єлєни Нещерет в 2005 році. Тобто за всіма даними ця людина повинна знаходиться в російській в'язниці, а не бігати по Европі з пістолетом і чистим паспортом, без проблем одержувати візи і проходити прикордонний контроль.
Видання нагадує, що вбивця був затриманий в день вбивства, 23 серпня, завдяки свідченням двох підлітків. При собі у нього були 3 тис. евро готівкою, 2 пластикових картки від номерів в готелі і недавно виданий біометричний паспорт на фальшиве ім'я громадянина московії Вадіма Андрєєвіча Соколова.
The New York Times пише, що в ході слідства поліція Дойчланду отримала інформацію від неназваної особи, який стверджує, що вбивцею є колишній майор МВС Московії Владімір Стєпанов.
За даними европейських і американських джерел NYT, коротке послання було написане поганою англійською. Розвідслужби визнали, що є підстави говорити про правдоподібність викладених в інформації відомостей.
Владімір Стєпанов до останнього часу містився у виправній колонії (ГІК-11) в місті Бор Ніжегородської області, де відбувають покарання колишні співробітники силових органів і розвідки, засуджені за тяжкі злочини.
За даними ресурсу Obzorcity, посилання на який містилося в листі, в ході судового процесу в Москві Стєпанов в 2005 році був засуджений до 24 років тюремного ув’язнення.
Судячи з усього, Стєпанов був звільнений достроково з метою здійснення нападу в Берліні в ролі найманого вбивці.
За даними «Дойчської хвилі», майор міліції Владімір Стєпанов фігурував в справах про вбивство виконуючого обов'язки гендиректора оборонного підприємства «Алмаз-Антей» Ігоря Клімова, застреленого в червні 2003 року на Кримському валу в Москві, і глави петербурзької компанії «Проммашінструмєнт» Єлєни Нєщєрєт, зарізаною в під'їзді свого будинку в жовтні того ж року.
Старший оперуповноважений ГУВС Петербургу Владімір Стєпанов входив до складу організованого злочинного угрупування, що скоїло не одне вбивство. Він був позбавлений судом звання майора і засуджений до максимально можливого терміну в 24 роки.
The New York Times з посиланням на судові документи відзначає, що Стєпанов покривав членів угрупування і подавав їм логістичну підтримку.
Як уточнює видання, він був безпосередньо залучений у вбивство Нєщєрєт і використовував нагородну зброю, отриману їм за участь у війні в Чечні.
По запиту газети співробітник поліції однієї з европейських країн, що спеціалізується на роботі з технологією розпізнавання осіб, звірив фото Стєпанова, імовірно зроблені в суді, із знімками передбачуваного вбивці Зелімхана Хангошвілі, і прийшов до висновку, що з 90-процентною вірогідністю  йдеться про одну й ту ж особу.
Тим часом дойчські слідчі поки офіційно «не можуть однозначно ідентифікувати підозрюваного як Стєпанова».
Власті Дойчланду звернулися до російських офіційних осіб з проханням уточнити, чи продовжує останній відбувати термін ГІК-11. Запит був залишений російською стороною без відповіді.
При цьому берлінські слідчі органи не виключають, що анонімне послання було відправлене з метою навести на помилковий слід.
Тим часом до розслідування вбивства в Берліні підключилося Федеральне відомство по кримінальних справах (BKA). Формально справу веде поки прокуратура Берліна. Проте BKA, як розповів його директор Хольгер Мюнх (Holger Münch), узяло на себе все, що стосується міжнародних аспектів цього злочину, поліцейських запитів в інші країни, а також надає берлінським колегам технічне сприяння, повідомляє «Дойчська Хвиля».
Дойчська преса нагадує, що спецслужби ЗДА мають свідоцтва причетності до злочину російських спецслужб.
Паспорт, який пред'явив вбивця «Соколов», йому видали всього лише за 11 днів до заповнення заявки на візу. Такої людини немає в списку зареєстрованих жителів по вказаним в паспорті даним. Людини, чиє ім'я, місце і дата народження відповідали б даним, вказаним в паспорті і візовій заявці «Вадіма Соколова», немає ні в одній з доступних баз даних російських громадян, що є у розпорядженні розслідувачів.
Видання Bellingcat повідомило, що вони «пробили» підозрюваного по сотнях різних баз даних, починаючи від бази дійсних і недійсних паспортів МВС Московії і закінчуючи списком власників водійських прав. Соколов – не справжнє ім'я передбачуваного вбивці, прийшли до висновку журналісти.
Проте, подавець прохання отримав в консульстві Франції в Москві багатократну шенгенську візу буквально наступного дня після подачі заявки, пише Bellingcat. 
Крім того, людина, відсутня в системі «Роспаспорт», без проблем пройшла контроль на кордоні Московії. Цьому Bellingcat знаходить тільки два пояснення: або про його від'їзд знали прикордонники і дали виїхати як оперативникові спецслужб, або на момент вильоту, 31 липня, він ще знаходився в базі паспортних даних Росії, але пізніше був виключений з неї.
Те й інше прямо вказує на причетність російської держави до фальсифікації з паспортом, а значить і до теракту в центрі Берліна.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків