Про ООН, МВФ, самокат і шаурму.

За підсумками вчорашнього дня ми зробимо всього два маленькі зауваження, оскільки події розвиватимуться далі і в що виллються врешті-решт – побачимо в найшвидшому майбутньому, але дещо вже можна говорити ясно…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Уряд показав дуже високий ступінь власної бездарності. Якщо громадянам України ще можна їздити по вухах якимись маревними розповідями, то місія МВФ цю нісенітницю слухати відмовилася і відбула з Києва без яких-небудь результатів і коментарів. Зазвичай суть розбіжностей все ж таки оголошувалася і висловлювалося сподівання на те, що буде знайдене компромісне рішення, але не цього разу. Результатом переговорів стало повне мовчання, неначе тут взагалі нічого не зрозуміли і коментувати просто нічого.
Хтось може сказати, що «залазити в борги до МВФ» – справа шкідлива, але не вдаючись до подробиць, відмітимо таке. Кредити Фонду – одні з найдешевших з тих, які взагалі можна отримати. Але це – незвичайні кредити. Їх не дають на проїдання, вони направлені на трансформацію економічної структури держави і підтримку її в період цієї трансформації. Простіше кажучи, гроші виділяються під правильні реформи. Якщо реформ немає, не буде і грошей.
Цінність самої можливості кредитуватися у МВФ настільки велика, що якби зараз якийсь діяч в Московії на кшталт Грефа або Кудріна, змогли б отримати ті ж п'ять мільярдів доларів, які розтринькав наш уряд, то ці діячі свердлили б собі дірочки в піджаці під ордени.
В зв'язку з цим варто відмітити, що Україна вмудрялася отримувати ці кредити навіть в найважчий час, коли війна мала цілком гарячу форму. Проте,  переговори проходили успішно і гроші Фонду підтримували нашу економіку з великим ступенем надійності. «Нові обличчя»  провалили перший же серйозний іспит, і це – прямий показник їхньої роботи. Але публіці нестимуть ахінею про те, що в кабміні довгі коридори і там доводиться їздити на самокаті або на самотику, вже не знаю. Так от, п'ять мільярдів доларів прокотилися на самокаті прем'єр-міністра. І навряд чи його виштовхають в шию за це. З іншого боку, він же ж на самокаті по коридорах їздить, а не на мерсі.
Ну і другий штрих –  гучний провал всього зовнішньополітичного блоку керівництва країни в Нью-Йорку. Ступінь ганьби, яку там черпнула наша делегація, ще важко піддається підрахунку, а наслідки цього провалу ще не настали, але обов'язково настануть.
Зараз ми не обговорюватимемо конкретно що і як там було завалено, а просто звернемося до маленької, але важливої деталі, яка може допомогти оцінити мірило криворукості загалом. Пригадаємо Богдана, що пускає шептунів у вухо блазню. З його власних слів, він йому таким чином поставляє розумні думки.
Так от, судячи по тій стенограмі телефонної розмови блазня і Козирного від 25 липня, розумних думок не виявилося ні у кого, як не виявилося ані дипломатичної освіти, ані досвіду. В той момент, коли Козирний сказав блазню, що він – великий друг України і що Европа не допомагає Україні взагалі, блазень зобов'язаний був знати, як можна відповідати, а як – не можна. Йому повинні були суфлірувати, якщо він повний нуль в цих справах. А істини-то там прописні. На таку подачу Козирного треба було відповідати без оцінних, а вже тим більше –  негативних думок на адресу европейських партнерів, якими б ті не були.
Простіше кажучи, треба було відповідати приблизно так: «Ми сподіваємося, що европейські партнери в найближчому майбутньому докладуть великі зусилля»  або «Ми б хотіли бачити активнішу участь европейських партнерів».  Тобто, ти і не заперечуєш, але і не засуджуєш. Це – мистецтво дипломатії, якого там вгорі, – немає в принципі. Замість цього там шаурма. У результаті, Козирний підтерся своїм візаві, а Европа встала на вуха від такого нахабства. Американська ж преса не скупилася на епітети в оцінках українських «нових осіб».  Такого треш-шоу ще точно не було.
Загалом, почався новий сезон великої політики, де грають профі-важкоатлети, а наша команда виглядала як зборище сільських футболістів-комбайнерів, яких з бодуна виставили на мундіалі. Поки, по п’ятибальній шкалі, ми б поставили оцінку «нуль з мінусом».
73%  виборців хотіли побачити квартал у влади і тепер – бачать його таким, яким він є насправді, оскільки іншому просто братися не має звідки.
Але тепер у «патріотів»,  які хотіли нових осіб, почали розкриватися очі, досі по брові залиті божою росою. Можливо, по-іншому вони просто не могли б відкритися. У будь-якому випадку, процес пішов.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків