Про військових і відчутті гумору

Автор: Ustym Karmeluk
Во всем нужна сноровка,
Закалка, тренировка.
Умейте выжидать,
Умейте нападать.
При каждой неудаче
Давать умейте сдачи.
Иначе вам удачи не видать...
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Читачі «Лінії Оборони»  чуйно помітили, що «сміятися зовсім не грішно над тим, що здається смішним».  Сам я з самого початку цієї нескінченної війни, як тільки стає сумно, йду поправляти настрій на цю мережеву сторінку, де якийсь з невідомих героїв мережі регулярно мочить президента Путіна і в хвіст, і в гриву. Не все там вищої якості, але в кількох сотнях записів зустрічаються справжні перли.
Вважаю, що публікації «ЛО» в розділі «Гумор» – це свого роду незалежне втілення цього чудового підходу в застосуванні до президента Зеленського. Адже він комік, а тому повинен особливо цінувати сатиру в свою власну адресу. Хоча, схоже, прямі і грубі образи теж ефект надають.
Але це, так би мовити, сучасна політична сатира. А якщо повернутися до добре покритих мохом анекдотів совкового періоду, то їх значну частину складали анекдоти про військових, починаючи від хрестоматійного поручика Ржевського і до чергового полковника на військовій кафедрі. Часи ті пройшли, і, що приємно, виявилися військові з яскраво вираженим відчуттям гумору.
Візьмемо, наприклад, генерала армії Джеймса Меттіса. Колишній міністр оборони ЗДА, бойовий генерал, ветеран корпусу морської піхоти з величезним авторитетом у вищому військовому керівництві ЗДА не тільки володіє яскраво вираженим відчуттям гумору, але і користується ним не гірше ніж М16. Після того, як в кінці 2018 року він пішов у відставку через  рішення Трампа про негайне виведення військ з Сирії, і це рішення все ж таки було ухвалене. Схоже, його катастрофічні наслідки ще довго віддаватимуться відлунням війни на Близькому Сході, у стосунках ЗДА з союзниками, а зараз і в ставленні військових еліт до «верховного».  Адже Трамп в черговому пориві своєї «незрівняної мудрості вирішив пройтися на адресу Меттіса, як він робить стосовно всіх своїх колишніх співробітників, і охарактеризував його як «самого переоціненого зі всіх генералів у світі».  Ну і нарвався на відповідь... не буди лихо поки воно тихе.
Меттіс, виступаючи на обіді добродійного фонду імені Альфреда Сміта в Нью-Йорку, не тільки погодився з Трампом, але навіть визнав, що він не тільки «самий переоцінений зі всіх генералів у світі», але і найбільший переоцінений генерал. І продовжив: «Вважаю за честь отримати таку оцінку Трампа, оскільки він також назвав Меріл Стріп самою переоціненою актрисою світу. Отже, я можу вважати себе кимось ніби «Меріл Стріп» генералів, і це для мене велика похвала. Крім того у мене і Меріл Стріп принаймні хоч би є перемоги. Отже слова Трампа мене не торкнулися. Адже я заслужив на свої шпори на полі бою, а Трамп в листі від доктора (який звільнив Трамп від військової служби під час війни у В'єтнамі, нібито через шпори кістки п'яти). Відомо, що Трамп вважає не переоціненим тільки полковника Сандерса (що заснував мережу ресторанів швидкого харчування «Кентуккі фрай чікен» (натяк на дешеві кулінарні смаки Трампу)».
Ну як тут не пригадати в цьому контексті шаурму і чотири повістки з військкомату блазню. Мабуть, двом президентам дійсно є про що поговорити. І якщо перша бесіда схоже закінчиться імпічментом у Вашингтоні, чом би їм знову не здзвонитися. Можливо, наступний дзвінок викличе схожий ефект у Києві. Карма? Не думаю.
Продовжуючи на серйознішій ноті, координатор операції, який вийшов у відставку, по ліквідації Осами-бін-Ладена, генерал армії Вільям Равен сказав, що Трамп зайнятий руйнуванням країни, як ззовні так і зсередини. А ось тут вже без жартів. Судячи з усього, за останні тижні Трамп втратив підтримку не тільки дипломатів і розвідників, але і військових.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків