Тонкий натяк на товсті обставини (Частина 1)

Проблема нинішньої влади полягає навіть не в тому, що вона заангажована, як жодна інша, а в тому –  ким вона заангажована…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Річ у тому, що навіть у в'язниці дуже жорстко ставляться до беззаконня, тобто до людей, які не дотримуються ані закону, ані понять. Це тому, що в принципі, будь-які правила можна зруйнувати, але фокус в тому, що руйнівник не вміє будувати нових правил, особисто винайдених. Звідси виникає парадокс, беззаконня руйнує сталу систему, а потім починає її ж збирати знову, але вже невміло і продемонструвавши саму можливість руйнування. У результаті виходить, що це –  дурень, який розбив вазу, а потім намагається її склеїти.
Власне кажучи, в місцях не таких віддалених, ніхто у філософію не йде і просто спрацьовує арештантський рефлекс. Зухвальця ставлять на місце тим або іншим способом, а способи є різні, і те, що показують в кіношках, мовляв прийшов і «порвав хатину»,  виглядає просто безглуздо, оскільки такий герой, швидше за все, підписав собі смертний вирок. Не стану занурюватися в деталі, а просто нагадаю стару арештантську мудрість: «Всім колись треба спати».  Це і є –  вирок, а кому його виконати –  завжди знайдеться, як і чим це зробити.
Так от, ангажемент нинішньої влади саме той самий «беззаконня».  Навіть у такому виграшному випадку не варто втрачати берегів, бо все проходить, і козирна масть – зокрема. Тому люди мудрі дотримуються саме такої точки зору і не роблять того з чим потім не зможуть справитися. Це поки маючи в кишені вище керівництво країни, можна гнути пальці і вважати себе за переможця в ситуації «перебір», а насправді, не все так просто. І найголовніше, ця ситуація чревата втратою пильності.
Влада, яка пішла, зараз не огризалася з однієї причини. Війна ще йде, і загроза державності не минула. Але будучи на вершині, люди оформили собі купу страховок, які можуть бути запущені у будь-який момент, і тоді велосипедистам, їхнім друзям, і насамперед – бабусі, стане сумно настільки, що внучок прийде до висновку, що бабусі вже пора думати про землю. Те, що такі думки ще не прийшли, говорить лише про те, що стара влада якраз грає за правилами і не використовує все те, чого в надлишку має для страховки.
Але підходить момент, коли пішли анонси цих самих страховок, про які навряд чи б хто почув в іншій ситуації, якби у бабці, яка збісилася, не зірвало дах і вона не встала в позу «Зорро»  старезної месниці.
Як і очікувалося, перший, поки дуже приглушений і дуже дозований натяк, прийшов від екс-голови Нацбанку Гонтаревої. Вона прочумалася після ДТП, в якій була збита загадковим автомобілем і повернулася до викладання в Лондонській школі економіки. Там вона кількома легкими мазаннями обкреслила картину того, як політичні діячі і крупні фігури в економіці України отримували свої статки «видоюючи банківську систему». Тут же вона пояснила, що пішла з посади голови НБУ вимушено, під тиском погроз особисто їй та її родині. А це означає, що пішла вона не з порожніми руками, а з пухкими досьє на тих, хто їй загрожував.
Як виявилось, погрози були не порожніми, і тепер весь світ в курсі, хто і як зводить з нею рахунки. Між іншим, з тієї ж опери і спроби штурму НБУ «невідомими молодчиками», на які взагалі ніхто і ніяк не реагують. Замовник цих штурмовиків хоче добути документи, які показують його «бурхливу діяльність»,  яка вже має резонанс в інших країнах.
Джерело російською
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків