Чехія звинуватила Московію у веденні агресивної гібридної війни

Чехія назвала діяльність шпигунів Росії в країні найактивнішою і агресивнішою. На другому місці Китай. Такий висновок міститься у доповіді служби безпеці та інформації Чехії (BIS) за підсумками 2018 року…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
«На основі аналізу отриманої інформації про діяльність всіх розвідувальних служб, які працюють на нашій території, було ще раз підтверджено, що найбільш активну і в той же час найагресивнішу діяльність виконують розвідувальні служби Московії і Китаю», – сказано в документі.
BIS відзначає, що російська шпигунська діяльність розповсюджувалася на сфері політики, дипломатії, економіки й інформаційної війни. Для Московії також характерні і нетрадиційні (так звані гібридні) операції, які направлені проти НАТО та його держави-члени, включаючи Чехію.
На думку відомства, Московія прагне «маніпулювати процесами ухвалення рішень в НАТО і особами, відповідальними за ухвалення рішень, щоб спонукати контрагента до самоприниження».
У документі, зокрема, наводиться приклад про те, що ФСБ на початку 2018 року намагалася побудувати шпигунську телекомунікаційну інфраструктуру на території Чехії. Її, за даними спецслужб Чехії, планувалося використовувати в рамках крупнішої системи для проведення таємних кибератак.
Директор Національного центру кібернетичних операцій Чехії Каміл Тихий повідомив «Чешскому Радио», що атаки російських спецслужб скеровані на викрадання секретної інформації або безпосередньо завдання збитку конкретній структурі. За його словами, військова розвідка розслідує кілька подій, пов'язаних з атаками російських хакерів. Подробиць він не привів, але в звіті чеською BIS згадується про атаку на МЗС Чехії в 2016 році.
Найбільшою загрозою для Чехії спецслужби країни вважають проросійські угрупування в країні, що поширюють дезінформацію. У доповіді мовиться, що такі приватні особи і партії останніми роками найінтенсивніше і систематично агітували проти нинішньої політичної системи Чехії, а також проти її членства в ЕС і НАТО.
Контррозвідники вважають, що дезінформація, поширювана в Чехії на користь Московії, виходитиме від різних націоналістичних і популістських течій. У цих цілях використовується анті-іммігрантські настрої в країні.
У жовтні керівник BIS Михайло Коуделька заявив, що його відомство і чеська поліція повністю розгромили і обезголовили діяльність російської шпигунської мережі, яка діяла через амбасаду Московії в Празі.
За словами Коуделки, мережа була створена людьми, пов'язаними з ФСБ, і фінансувалася з Московії і російської амбасади.
За словами Коуделки, шпигуни планували атаки проти цілей в Чехії і в інших країнах через всесвітню павутину. Він також сказав, що ця мережа була частиною крупнішої структури, створеною Московією в інших европейських країнах. Проте керівник BIS не назвав ці країни.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків