Паризький аперкот

Дойчланд і насамперед – Франція, отримали під дих там, де цього навряд чи чекали…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Відомо, що існує так званий «Паризький протокол», який встановлює порядок поступового зниження парникових газів. Власне кажучи, ці дві країни і сталь ініціаторами цього руху, оскільки викиди вуглекислого газу підсилюють парниковий ефект і підвищення загальної температури атмосфери планети.
Найактивніше в цьому напрямі діють Індія і Китай. Але там це обумовлено не стільки закликом паризької групи, скільки тим, що вони вже зіткнулися з наслідками токсичного повітря, яким дихає їх більш ніж двох мільярдне населення. Навіть без сторонніх закликів вони вже оцінили те, що самі накоїли зі своїм повітрям і зрозуміли, що з цим треба щось робити.
Але парникові гази збільшуються не самі по собі, а є наслідком використання вуглеводневого палива в цілях енергетики. У зв'язку з цим, були розроблені алгоритми зниження викидів парникових газів, заснованих на поступовому скороченні здобичі вуглеводневої сировини, починаючи з вугілля і далі – нафти і газу. Цей процес повинен відбуватися в режимі заміщення вуглеводневої енергетики на поновлювану.
І ось в сьогоднішньому номері французької «Le Monde» опубліковані дані про те, наскільки реальна ситуація в світі відповідає рекомендованому плану зміни структури енергетики і відповідно – рівню здобичі вуглеводневого палива.
Результати глибоко шокували самих ініціаторів «паризького процесу».  Виявилось, що на сьогодні нафти добувається на 43% більше, газу – на 47%. Але найцікавіше виявилося у висновках фахівців, які описали причини такого сумного стану справ.
Всупереч заявам, уряди продовжують заохочувати прямо або побічно, здобич вуглеводнів. Йдеться не тільки про дозволи на саму здобич, але і на інвестиції в добувні галузі, а також на фінансування інфраструктури вуглеводневої енергетики, зокрема – нових газопроводів, нафтопроводів і іншого.
Адже Дойчланд і Франція були головними лобістами будівництва російських газопроводів в Европу, зокрема – сумнозвісного Північного Потоку - 2. Більш того, низка країн, включаючи і Московію, публічно декларують свої перспективи на найближчі десятиліття, повністю пов'язані на здобичі і продажі вуглеводнів.
Тобто, вони діють прямо урозріз тій ідеї, яку рухає дойчсько-французский альянс і проте, з цією стороною вони намагаються всіляко «дружити»,  чим заохочують її на подальше збільшення здобичі газу і нафти, що неминуче збільшують викиди парникових газів.
Після цього звіту стає питання про те, що вони самі загралися в свої брудні ігри, але намагаються викривати когось у відмові слідувати духу паризьких угод. Але на цей раз вони опинилися битими своїми ж фахівцями, чиї дослідження самі ж і профінансували. Втім, такий розворот подій нас вже перестав дивувати.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків