Зворотна сторона «Кузі»

Подану нижче історію, можна вважати інсайдом, а можна – чим завгодно, але вона досить цікава і повчальна…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Йде про знаменитий похід «авіаносця»  ВМФ Московії «Відмирав Кузнєцов» або як його більше знають – «Кузя», до берегів Сирії. Як ми пам'ятаємо, в ході цієї операції, Кузнєцов добився непоганих результатів як в питаннях застосування нових тактичних прийомів, так і стосовно бойового застосування палубної авіації.
Насправді, Кузнєцов вийшов з району Мурманська і обігнувши Европу, підійшов до берегів Сирії, де успішно і навіть елегантно, знищив два своїх літака. Загалом, він міг би добитися і куди більшого успіху, втопити всі свої літаки, але добитися цього не вдалося, оскільки в той момент вони не могли злетіти. Банально ж виштовхнути аероплан за борт, росіянам не дозволила гордість. Літак повинен злетіти з палуби, показавши клас техніки і пілота і лише після цього – потонути. Підробка успіху нікому не була потрібна.
Проте, і такий результат був значним і достатнім і «Кузе»  дали добро на повернення в тиху гавань бази, де його вже очікував той самий плавучий док, який пізніше потонув під ним. Але для цього ще треба було дістатися до бази і тут виявився новий, такий, що не має аналогів, тактичний прийом. По дорозі до Сирії, Кузнєцов навмисно ставив густу димову завісу, яка впевнено трималася весь той час, який знадобився для зворотного шляху. Тобто, Кузя повертався в своєму ж власному диму, залишаючись непомітним для кораблів Шостого оперативного флоту ЗДА. Вірніше, на Кузі думали, що їх не видно, оскільки самі вони нічого не бачили.
Насправді це – половина історії, а є й інша її частина, отримана нами від американських колег, а ті отримали цю інформацію від старших флотських офіцерів, які якраз і знаходилися на кораблях Шостого флоту, під час цієї операції. Але спочатку – невеликий відступ.
Американська військова преса зараз просто переобтяжена купою статей про те, чи зможуть китайці або іранці потопити американський  авіаносець і якщо це вдасться, які наслідки можуть наступити. Висновки робляться різні, але велика їх частина зводиться до того, що авіаносець, що потонув, приведе до майже миттєвої ескалації конфлікту і великої війни з тим, хто це зробить.
Тут мається на увазі, що на борту величезного корабля, знаходиться близько 5-6 тисяч чоловік і безумовно, якщо авіаносець потоне, велика частина людей загине, оскільки сам удар по ньому має бути вкрай потужним. Загалом, нічого хорошого авіаносець, що потонув, не принесе, ані американцям, ані їхнім опонентам.
А зараз уявимо, що йдеться про єдиний російський авіаносець. Якщо він потоне у берегів Сирії або там, де оперує Шостий флот ЗДА? Тут йдеться не про те, що його хтось збирається атакувати, боже! Навпаки, військова розвідка ЗДА чітко просигналила керівництву про вкрай аварійний стан Кузі і великій вірогідності того, що з тієї або іншої причини, він може затонути. Це не жарт і не фігура слова. Кузя вже був на волосок від загибелі, коли втратив хід і його несло на скелі Мальти. У такій ситуації навіть потужні буксири, які і супроводжували Кузю, можуть не допомогти. Але у нього була купа інших проблем, які могли закінчити його місію посеред крабів і каракатиць.
Більш того, розвідка докладала, що якщо з Кузєю щось трапиться, то катастрофа списуватиметься в режимі «бойових втрат».  І ось після цього стає зрозуміло, який жах був у командування Шостого флоту, від виду цієї калоші, яка «давала шапку»!
Шостий флот і відповідні кораблі і судна союзників, були приведені в повну готовність для проведення рятувальної операції, щоб продемонструвати свою непричетність до того, що втопило Кузі і щоб врятувати екіпаж, який підтвердить катастрофічний стан корабля і назве дійсну причину великого нирка.
На цей час були припинені активні флотські операції і «аврал»  продовжувався до тих пір, поки цей замурзаний жах не забрався додому. Коли з документів флоту 2017 року будуть зняті грифи секретності, публіка зможе побачити, які розпорядження отримали американські військові моряки і наскільки серйозною була ситуація.
Тепер ви знаєте все.
Джерело російською:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків