Московія 2020: Розпад.

Головним підсумком 2019 року в Московії є відсутність будь-яких підсумків. Всі тенденції, сформовані в минулі роки, в 2019 році продовжилися. Основний тренд на деградацію обстановки й Московії як такої в цілому зберігається, зжираючи ресурси, що виснажилися, і перерозподіляючи їх з розвитку в зміцнення стійкості системи…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Проблема такого розвитку подій відома і очевидна – навіть на інтуїтивному рівні. Від неї можна відмахуватися, її можна не помічати, її можна ігнорувати. Проблемі від цього ані тепло, ані холодно. У системі з падаючим внутрішнім ресурсом (а він завжди падає, якщо система не вробляє «додатковий продукт») перерозподіл ресурсу – це завжди гра з від’ємною сумою. Рано чи пізно або ресурс закінчиться, або почне рватися заштопана багато разів структура системи й у результаті її тканина, що погнила, просто почне розповзатися на шматки.
У цьому сенсі 2019 рік став продовженням попередніх років без щонайменших спроб розв’язання базової проблеми. Московія входить в останній рік другого десятиліття з тими ж суперечностями, що і рік тому, але на нижчому рівні. Це, мабуть, і називається «стабільністю».
У обставинах, що складаються, Московію чекають два можливі сценарії розвитку подій (можливо, комбінація з цих сценаріїв). Інерційний – коли за всяку ціну забезпечуватиметься ця сама «стабільність», і сценарій проектної структурної реформи. Її прийнято називати  незрозумілим словом «трансферт». Незрозумілим просто тому, що не існує (і швидше за все, не існуватиме) саме проекту – тобто, якоїсь суми послідовних дій з чітко усвідомленою кінцевою метою, а значить – в поняття «трансферту» кожен вкладає різні сенси, які швидше за все, повністю розійдуться з реальністю, коли (або якщо) вона настане.
Інерційний сценарій закінчиться, коли рватися почне скрізь. Наростання протестів по всій Московії – це якраз і є видиме втілення інерційного сценарію. Влада Московії ще встигає заклеювати ізоляційною стрічкою дірки, що розповзаються, але коли полізе скрізь, не вистачить ані ізоляційної стрічки, ані часу. Проектний сценарій практично миттєво приведе Московію до ситуації 1917 року, коли державний переворот обрушив залишки стабільності і перетворив імперію на хаос. Сьогодні це відбудеться так само: управлінська неспроможність касти володарів Московії настільки очевидна, що не має жодних сумнівів в тому, що вони втратять керованість обстановкою буквально відразу.
Фактично обидва сценарії сходяться в одній точці – точці втрати керованості з центру, після чого вирішуватиметься одне-єдине питання – питання майбутнього величезної території. Чи залишиться вона єдиною (тоді боротьба вестиметься за принципи організації управління на ній – централізований, федеральний або конфедеративний), або розпад Московії відбудеться, і тоді вирішуватиметься питання взаємин між частинами колишньої єдиної території, а також вибудовування принципово нових стосунків з навколишнім простором – до яких зовнішніх сил і гравців тяжітимуть частини колишньої країни. Зрозуміло, що паралельно почнеться боротьба ідеологічних проектів, але на першому етапі вони всі будуть підпорядковані головному завданню – боротьбі за владу.
Тут важливою буде роль України. Сконсолідована рішуча Україна не тільки миттєво відновить територіальну цілісність, але й приєднає історичні українські землі, які самі попросяться в Україну, а Україна виставлятиме умови приєднання.
Тому будь-які загравання з Московією зараз – це надання можливості їй трохи відкласти процес розпаду.
Чи стане 2020 рік роком переходу до цієї моделі? За всіма ознаками, часу залишається дуже мало. Влада Московії, безумовно, розуміє це (якщо не відсутнім головним мозком, то спинним на рівні рефлексів точно). Підготовка до проектного сценарію йде повним ходом, і вже починають озвучуватися терміни початку його запуску. І всі вони говорять про короткострокову перспективу.
2019 рік буде останнім «спокійним» роком, оскільки можливостей для підтримки стабільності вже не залишилося. Ресурс у системи ще є, але структура, що скріпляє її, на межі розпаду.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації»!


  




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків