Трошки про нафту (Частина 1)

З кінця минулого тижня ціна нафти почала істотно просідати зі своїх 63 доларів за бочку, оскільки економіка Китаю різко натиснула на гальмо через короновірус. Коли ціна вже вляглася на відмітці в 60 доларів, ОПЕК просигналізувала на ринок нафти про додаткове скорочення здобичі нафти, щоб зупинити падіння ціни і в ідеалі – повернути її до рівня 65 доларів за бочку...
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
І ось вчора російська преса жартувала з приводу того, що Москва, особливим ворожінням через ОПЕК, зупинила падіння ціни. Ну тут вже нічого не попишеш, велич – їхнє все. А насправді, перед всім світом розігрується одна з найбрудніших ігор сучасності, яку колись ще назвуть нафтовою картельною змовою, і ті, хто був її ініціатором, будуть забезпечені ганебними епітетами. Але поки цим ще можна бравувати, що в Московії із задоволенням і роблять. Мовляв, знай наших, у нас є чарівна паличка для ціни нафти.
Але прийшов новий день, а разом з ним і нові дані про те, що відразу кілька найбільших світових авіакомпаній, зокрема Ер Франс, Ель Аль та інші оголосили про припинення польотів до Китаю, а в самому Китаї оголошено про тимчасову зупинку все нових підприємств. У зв'язку з цим, запаси нафти почали рости і в Китаї, і в ЗДА, а ціна нафти знову кинулася вниз.
І ось, від вчорашніх бравих заяв про «ворожіння» не залишилося і сліду. Сьогодні російська преса пише вже так: «Вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з постачанням в квітні 2020 р. на біржі ICE в Лондоні знизилася на 3,3% – до $56,96 за барель, про це свідчать дані торгів на 20:20 мск.
Востаннє ціна нафти знаходилася нижче $57 за барель 3 жовтня 2019 р.
На тлі зниження цін на нафту курс долара на Московській біржі виріс по відношенню до рубля на 1,4%   – до 63,42 руб., а курс евро – до 69,96 руб., що на 1,6% вище за закриття попередніх торгів».
Виявляється, що чаклування виявилося недостатньо, і ситуація розвивається за своїми правилами, маючи на увазі чаклунів і пресу, що пише про них. А ще – в одному цьому повідомленні була продемонстрована суть російської економіки, яка наглухо пов'язана з ціною нафти. А далі – більше: «Країни ОПЕК спішно готують екстрене засідання у зв'язку із спалахом коронавіруса в Китаї, через який ціни на нафту зменшилися на 10% за тиждень.
З 66 доларів за барель 20 січня ціна нафти Brent впала до 57,7 доларів на початку поточного тижня. Спроби ринку відновитися виявилися безуспішними: після короткого стрибка до 60 доларів котирування відновили мінімуми з вересня. На 11.40 мск барель Brent дешевшає на 1,8% – до 57,8 долара, WTI – на 1,7%, до 52,44 долара».
І нарешті, в цьому картельному хорі, прорізався голос чаклуна, який щось там кричав у вигляді заклинань, а преса це розшифрувала таким чином: «Каменем спотикання знову стане позиція Московії, яка хотіла б вийти з угоди ОПЕК+.»
Для тих, хто забув – нагадаю. Особисто Путін, міністр закордонних справ Лавров, міністр палива Новак й інші діячі з країни балалайок і матрьошок умовляли арабів та інших скинути оберти здобичі нафти, щоб задерти ціни. Самі теж обіцяли це зробити і хоч майже ніколи не виконували взятих на себе зобов'язань, але були в перших рядах «обмежувачів». І ось тепер, фраєр здає назад.
Джерело російською:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!
 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків