Де-факто безумовна капітуляція Газпрому

   
Починають з'ясовуватися вкрай дивовижні подробиці транзитного контракту Газпрому з Україною. Він і у момент укладання був вельми схожий на капітуляцію Московії, а дедалі більше – на беззастережну…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
За контрактом у 2020 році через Україну має бути прокачані 65 млрд. кубометрів, в подальшому – по 40 млрд. Принцип прокачування – качай або плати, тобто, скільки не прокачав – заплатиш за весь законтрактований об'єм. А ось при перевищенні законтрактованих обсягів починає діяти принцип збільшувальних коефіцієнтів – чим більше прокачування, тим дорожче тариф. Максимально тариф може бути збільшений на 45%.
І тепер починається найцікавіше. Північний потік-2 в лад не буде введений цього року точно. Наступного року – теж є сумніви. Великі і обґрунтовані. Термін дії транзитного договору на прокачування газу по системі «Ямал» через Білорусь і Польщу закінчується в травні цього року. Турецький потік на транзит до Европи поки не працює, постачання йдуть тільки до Болгарії.
Це означає, що навіть при катастрофічних падіннях експорту (який очікується на рівні 140 млрд. кубометрів в 2020 році, можливо, більше) ніякого іншого варіанту, окрім постачань по українському маршруту, у Газпрому немає. І це означає, що все, що перевищить об'єм в 65 млрд. кубометрів цього року, оплачуватиметься за вищим тарифом. А починаючи з наступного року цей поріг впаде взагалі до 40 млрд. кубометрів. І чи буде взагалі у Газпрому Північний потік-2, напевно невідомо.
Кабальні умови для Газпрому тому і схожі на беззастережну капітуляцію, що це вона і є. Газпром повністю програв війну за будівництво обхідних маршрутів навколо України, а тому як потерпілий, був вимушений підписувати мир на умовах переможця. Переможець тут Україна з допомогою ЗДА і Туреччини. Турки змусили Путіна капітулювати по Турецькому потоку, американці поступили ще жорсткіше стосовно Північного потоку-2. Дві важкі поразки Московії – не межа. ЗДА готові будуть поставляти в Европу в цілому близько 100-120 млрд. кубометрів газу у вигляді СПГ вже через рік-півтора. На цю або трохи меншу  величину їм потрібно понизити пропозицію газу з боку решти експортерів. Газпром, як основний постачальник газу, в Европу повинен буде позбутися найбільшої частки на европейському ринку. А враховуючи, як він провалює всі без виключення битви за ринок, сумніватися в успіху американців сьогодні не доводиться.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків