Московія – Туреччина – війна. Спливає термін ультиматуму Ердогана Асаду. Твіт Ердогана.

О 0 годині за місцевим часом закінчується ультиматум Ердогана Асаду відвести свої війська за лінію турецьких наглядових постів…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Вірогідність турецької операції проти Асада вельми велика. ЗДА ввели через Гібралтар авіаносну групу на чолі з «Ейзенхауером». Мета очевидна – гарантувати відсутність будь-яких несподіванок з боку російських кораблів в акваторії.
Російська авіація перестала підтримувати Асада. Цілком можливо, що Ердоган поставив ультиматум не тільки Асаду. Виникає питання – чи зупиниться Ердоган на лінії попереднього розмежування.
В ході масованих авіаційних і артилерійських ударів Туреччина вибила майже половину техніки Асада в зоні зіткнення в Ідлібі. Цікаво, що основні удари завдаються по промосковітських формуваннях, проіранські теж потрапляють під роздачу, але істотно в менших пропорціях.
Ще цікавішою виглядає пропозиція президента Ірану Роухані Ердогану провести зустріч по Ідлібу без Московії. Сепаратно. В тому випадку, якщо промосковітські формування Асада – насамперед ПВК «Сили Тигру» і 5 корпус – будуть розгромлені турками, то проіранське оточення Асада отримає безперечну перевагу перед промосковітським, а значить саме Іран раптово висуватиметься в зоні Асада в становище суб'єкта політики. Тут, звичайно, можливі суперечності між Туреччиною й Ізраїлем, але якщо турки гарантують Ізраїлю збереження існуючий статус-кво і нерозповсюдження впливу Ірану далі, ніж сьогодні, то з'ясується, що Путін стане нікому не потрібний. Місцеві гравці цілком здатні обійтися без нього. У такій ситуації залишиться тільки згортатися і йти. Залишивши за собою як утішливий приз пару баз з незрозумілими функціями.
Логіка цілком очевидна – в Сирії існує дуже складна конфігурація балансів інтересів. А тому логічно скоротити кількість гравців, щоб спростити баланси. Когось вигнати, простіше кажучи. Поки все йде до того, що всі без виключення гравці можуть домовитися між собою про видалення Путіна. Допоміг – дякуємо. Не забудь закрити за собою двері, а то протяг.
Фактично зараз весь цей сюжет в руках Ердогана. Він цілком здатний протягом тижня закінчити сирійську війну Путіна, причому без війни з Путіним. Всі умови для цього склалися.
Щойно Ердоган в своєму твіттері туманно, але вельми ясно повідомив, що Туреччина надасть урок всім, хто спробує «загнати її в кут». Вже точно не Асада він мав на увазі.
Підписатися на цей ресурс можна тут:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків