Московія – Туреччина – війна. Ультиматум Ердогана Европі

Ердоган сьогодні виступив із заявою. Формально вона мала внутрішній характер, але фактично він адресував її Европі та Московії…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Заява стосувалася біженців. Сьогодні в Туреччині вже знаходиться 3,7 млн. біженців, і ще 4 мільйони чоловік готові перейти на її територію, причому прямо зараз біля кордону скупчилося близько 1,5 мільйонів чоловік. Туреччина більше не може приймати всіх, а тому буде вимушена відкрити кордони з Европою.
Европейців ставлять перед фактом: або вони поставлять перед Путіним питання про припинення підтримки Асада (принаймні в поточному форматі), або Ердоган перестане виконувати всі домовленості з Европою й відкриє кордони для всіх, хто захоче туди піти. Загроза вкрай серйозна. Европа в 2015 році вже зіткнулася з проблемою одночасного прибуття на її територію наднормативної кількості біженців і величезними зусиллями справилася з ситуацією. Зараз Туреччина може скинути в Европу в три-чотири рази більшу кількість, чим тоді, і европейські структури просто не витримають. А в умовах епідемії, яка почалася, катастрофа стане тотальною.
Логіка Ердогана цілком прозора, свій хід він зробив. Поки як загрозу він випускає невеликі групи – вчора і сьогодні у напрямі Европи вже пішло близько 20 тисяч чоловік. Технічно цей потік можна довести до 50 тисяч на добу. І тоді Европа просто захлинеться.
Вимога до Путіна, хай і в завуальованій формі, теж прозвучала: відведи своїх військових на бази і не висовуйся. Мабуть, цю вимогу Ердоган і просуватиме европейцям, щоб вони його підтримали.
При цьому справи антиасадівських повстанців йдуть дуже навіть непогано. Авіація Туреччини (причому це безпілотна авіація) і артилерія нанесли вкрай важкі втрати сирійським військовим, унаслідок чого потенціал Асада різко зменшився. Повстанцям за сьогодні вдалося повернути частину території, втрачену кількома днями раніше на півдні Ідлібу.
Різке зменшення угрупування Асада багато в чому визначається тим, що московітська авіація майже припинила підтримку його дій. Без авіації сирійська армія мало чим відрізняється за своїми можливостях від бойовиків, та власне, вона і є вже давно перетворилася на звичайну іррегулярну структуру.
Підписатися на цей ресурс можна тут:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків