Незвичайні підсумки року (Частина 1)

 

Як казав Парацельс, все може бути отрутою або ліками, вся справа в дозуванні. Ця думка справедлива як для медицини, так і для людини, як частини живого. Людина стала тією, ким він зараз є завдяки дуже важливій властивості – вмінню пристосовуватися до ситуації, що змінюється…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

*

Якщо іншим живим істотам був потрібний час для того, щоб наростити шерсть або навпаки скинути її, отримати потрібного розміру зуби і кігті і там ще щось, то людині знадобилося менше часу, оскільки вона почала пристосовуватися незвичайним способом, використовуючи зовнішні можливості.

Так, холоду вдалося уникнути використовуючи шкури тварин, а потім отримати вогонь і далі за списком. Замість іклів і кігтів почали використовуватися наконечники для копій, а потім і стріл. Загалом, людина виявилася дуже адаптивною і це їй допомогло вижити в самих різних ситуаціях, які були б смертельними для більшості інших організмів.

Але це ж сама властивість, отримана в надлишку, грає з ним й іншу гру, яка може її вбити саме через цю саму адаптивність. Звикаючи до небезпеки, людина перестає її помічати, а трохи пізніше і реагувати не неї.

І ось недавно на розкопках Помпеї, було виявлено щось, що вважається одним з перших закладів громадського харчування, на кшталт наших кав’ярень і ресторанів. Люди перестали звертати увагу на вулкан поряд з яким вони жили і в результаті втратили здатність оцінювати небезпеку цього сусідства. В результаті місто та його мешканці загинули при його виверженні.

Щось подібне відбувається постійно і коли трапляється щось украй неприємне і часто смертельно небезпечне, то з'ясовується, що негативні наслідки цієї події набули такий масштаб лише тому, що люди перестали дотримувати норми елементарної безпеки. Причому, це відбувається таким чином, що навіть спостерігаючи наближення цієї небезпеки, люди заспокоюють себе думкою, що нічого поганого не відбудеться тому, що цього не може бути ніколи.

Напевно, багато хто пам'ятає знамениті кадри цунамі в Таїланді, де вода, що відступила, привернула на берег роззяв, які розглядали рибок в калюжках. Їх не збентежила сама ненормальність цього факту й хвилі, що навіть з'явилися на обрії, теж нічого їм не сказали. Ну а потім їх накрило. Таке властивість психіки людини. Вона здатна довільно переміщати планку «нормального»,  але іноді це для неї стає фатальним.

У зв'язку з цим, окремій людині, якомусь суспільству або цілому людству час від часу треба давати струс, щоб привести його у відчуття. Тільки на краю прірви вона здатна прийти в адекватний стан, оцінити загрозу і зробити якісь адекватні дії. Без цього вона виявиться захопленою зненацька тим же Везувієм і добре, якщо катаклізм має не глобальний характер.

З цієї точки зору 2020 рік, що йде виявився ідеальним. Він дав можливість розплющити очі на багато явищ, процесів і окремих персоналій і за це можна поставити року  величезний плюс. Це стосується як глобальних, так і локальних мірил.

Далі буде.

Джерело російською

https://defence-line.org/2020/12/neobychnye-itogi-goda-chast-1/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків