Марсіанський гелікоптер Ingenuity скинув кожух. Наступний етап – розпаковування. Світлини – 4. Відео.

Невеликий гелікоптер «Винахідливість» (Ingenuity) масою 1,8 кг, покликаний вперше перевірити технології польотів на Марсі, відправився на далеку планету на борту ровера «Наполегливість» (Perseverance). На вихідних марсохід скинув кожух, який прикривав мінідрон під час епічного приземлення 18 лютого на дно кратера Езеро…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Цей крок є важливим етапом в підготовці першого випробувального польоту «Винахідливості», який може відбутися вже в перший тиждень квітня. «Щит відкинутий, і ось наш перший погляд на гелікоптер. Він розміщений боком, складений і зафіксований на місці, так що потрібно зробити кілька зворотних орігамі, перш ніж я зможу його встановити. Але спочатку я попрямую до вибраного «гелікоптерного майданчика» в двійко днів їзди звідси», – написали представники NASA від імені марсохода в «Твіттере». Як відбуватиметься скидання безпілотника, можна зрозуміти з роликів, записаних ще на Землі.

Жоден гвинтовий апарат ніколи не літав за межами Землі. NASA сподівається, що «Винахідливість» допоможе змінити цей стан справ: успішні польоти мінігелікоптера можуть відкрити Марс для великих повітряних досліджень в майбутньому.

Зараз Ingenuity отримує живлення від марсохода, але як тільки Perseverance скине безпілотник, той заряджатиметься повністю самостійно за допомогою власних сонячних панелей. «Після того, як Perseverance розверне Ingenuity на поверхні Марса, гелікоптер матиме вікно в 30 марсіанських днів (31 земний день) для льотних випробувань, – мовилося раніше в заяві JPL. – Після того, як «Винахідливість» переживе свої перші льодяні марсіанські ночі, коли температура опускається до мінус 90 градусів за Цельсієм, команда займеться першим польотом гелікоптера на іншій планеті. Якщо Ingenuity вдасться злетіти і зависнути під час свого першого польоту, вже буде досягнуто більше 90 % цілей проекту. Якщо гвинтокрила машина успішно примарситься і залишиться працездатною, можна буде зробити ще чотири польоти, кожен з яких розвиватиме успіх попередній».

Коли завершаться кілька польотів «Винахідливості», марсохід зможе серйозно зосередитися на своїх основних завданнях: пошуки ознак стародавнього марсіанського життя і зборі зразків для майбутнього повернення їх на Землю. За словами членів команди місії, кратер Езеро шириною 45 кілометрів є відмінним місцем для такої роботи. Спостереження орбітальних апаратів Марса показують, що мільярди років назад в кратері знаходилося велике глибоке озеро і дельта річки.

https://www.youtube.com/watch?v=gAoxsUYn00E&feature=emb_logo

«Винахідливість» є однією з двох експериментальних технологій на борту «Наполегливості». Інший інструмент під назвою MOXIE («Експеримент по використанню кисневих ресурсів Марса на місці»), призначений для вироблення кисню з розрідженої марсіанської атмосфери, в якій переважає вуглекислий газ. За словами представників NASA, збільшені версії MOXIE одного разу можуть допомогти людству влаштуватися на Червоній планеті.

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків