Класика жанру

Na snÌmku z 22. prosince voj·ci hlÌdajÌ are·l vybuchlÈho muniËnÌho skladu ve VrbÏticÌch, Ë·sti obce Vlachovice na ZlÌnsku. BezpeËnostnÌ devÌtidennÌ lh˘ta bez ne¯Ìzen˝ch v˝buch˘ skonËila, pyrotechnici zaËnou are·l Ëistit.

В понеділок сталася подія, яка залишилася майже непоміченою, на тлі значно гучніших або скандальніших подій і вже точно – на тлі виходу збірної України з футболу в чвертьфінал…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Воно і зрозуміло, адже російське ТБ знову вимушено показувати замість матчу нашої збірної вже зовсім утомленого Соловйова або абсолютно поскубану Скабєєву. Адже показ крупним планом наших футболістів відразу ж веде до неприємного конфузу через наше вітання, вишите на ній, ну а пісня про Путіна може пролунати на трибунах у будь-який момент. А там і зовсім сумно все настільки, що навіть їсти не хочеться, оскільки Путіна там прямо називають тим, ким він є і слова пісні вже вивчили футбольні фанати по цілому світу.

Проте, подія сталася хоч і не гучна, але вкрай неприємна для Москви. Так стало відомо про те, що заступник міністра закордонних справ Мартін Смолек сьогодні передав амбасадору Московії в Чехії Александру Змєєвскому дипломатичну ноту, в якій затверджується міжнародно-правова відповідальність Московії за її причетність до вибуху складу боєприпасів у Врбетіце та сформульована вимога про повну компенсацію збитку, заподіяного вибухом.

У ноті вказана і сума компенсації, рівна 25,5 мільйона євро, що за мірками Московії – взагалі не гроші. Амбасадор міг би сам заплатити цю суму з кишенькових витрат і навіть не всіх, а з графи витрат: «На пиво», але як завжди, Москва зробила з цього щось середнє між кордебалетом, на кшталт паризького «Лідо» і Маппет-шоу. Це стандартна процедура, оскільки Московія так робить завжди. Коли вона вбиває або висаджує, там розповідають про те, що вони борються з фашистами або терористами за мир. Якщо ж з фашистами якось не складається, то запускається варіант «Б», відомий як «Це не ми». Зате решта цілого світу, за версією Москви, влаштовує постійні гидоти, щоб обчорнити російську берізку, у якої з відомого місця стирчить балалайка.

На цю ноту вже відреагувала спікереса МЗС Московії Маша Захарова, яка дослівно сказала наступне: «Зазвичай тих, хто поводиться так само і без суду і слідства, але за допомогою погроз і образ, вимагає грошей, називають шантажистом». У тому ж ключі висловився і глава парламентського комітету у закордонних справах «госдупи» Слуцкій. Але насправді, Чехія зіграла дуже тонко і Москва потрапила в класичний цугцванг.

Тут фокус полягає в тому, що сума компенсації є абсолютно мізерною і в таких випадках простіше заплатити ніж буцатися. Тим більше, що Маша Захарова, як завжди, «ляпнула язиком зайвого» і сказала про те, що чехи є вимагачами і вимагають заплатити компенсацію без судового рішення. Але якраз така нота і була видана у форматі «доброї волі» або як це називається в юриспруденції – на досудовій стадії вирішення суперечки. Тобто, Прага запропонували вирішити це питання, не доводячи його до судів і не привертаючи додаткової уваги до скандалу. Але Маша вперла руки в боки і зіграла роль базарної баби, влаштувавши гань, а значить особисто роздула скандал.

Ну а цугцванг тут полягає в тому, що якби Москва таки заплатила компенсацію, то це було б однозначним визнанням її провини і дверці пастки закрилися остаточно. Загалом, подача МЗС Чехії була технічною й у будь-якому випадку виграшною. І швидше за все, реакція Москви була прорахована заздалегідь і тепер там зіграють просто: «Ви хотіли судового рішення? Буде вам судове рішення». А це означає, що в суді будуть викладені подробиці теракту, їх підхопить преса і врешті-решт, судове рішення остаточне і де-юре затвердить цей факт, оскільки до таких судів Московія як відповідач приходить, називаючи їх абсурдними.

Загалом, чехи зловили росіян на їхній же власній пихатості. Так треба діяти завжди і всім. Класика жанру. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/06/klassika-zhanra/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!


 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків