В Сенаті ЗДА звинуватили Байдена в капітуляції перед Путіним, назвавши його дії повною катастрофою

Оборудка за проектом «Північний потік-2», яку адміністрація Джо Байдена уклала з Дойчландом, є геополітичною помилкою поколіньського масштабу, заявив сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

За його словами, угода, в рамках якої ЗДА відмовилися від планів зупинити газопровід, стала подарунком для Путіна «на мільярди доларів за рахунок ЗДА»  і їхніх союзників.

«Це рішення є повною капітуляцією перед Путіним, – мовиться в заяві Круза, опублікованій на його сайті. – Диктатори Московії тепер десятиліттями отримуватимуть мільярди доларів щороку, завдяки подарунку від Джо Байдена».

Само угода «ганебно слабка»,  в обуренні заявив Круз: При цьому те, що Дойчланд зобов'язався зробити якісь дії, якщо Московія використає газ як зброю або затіє нову війну з Україною абсолютно не прозорі і вельми сумнівні. Які саме дії може зробити Берлін невідомо.

Крім того, оборудка порушує прийнятий конгресом ЗДА закон, який зобов'язує американського президента вводити санкції, щоб зупинити реалізацію проекту.

В ході слухань в конгресі, які відбулися за кілька годин до оголошення про оборудку, Круз, за власними словами, запитав заступника держсекретаря Вікторію Нуланд, чи вважає вона, що реалізація Nord Stream 2 - «це катастрофа для національної безпеки США» і загроза для європейських союзників, які стануть «об'єктом економічного і енергетичного шантажу з боку Московії».

І Нуланд відповіла «так»,  відзначає Круз.

«Замість того, щоб продемонструвати силу слідувати закону про санкції, Байден вручив Путіну найбільший подарунок за довгі роки. Він також показав Путіну, що коли доходить до справи, американський президент слабкий і схиляється під політичним тиском»,   підсумовує Круз.

ЗДА і Дойчланд, нагадаємо, оголосили про оборудку по Nord Stream 2 в минулу середу. Вашингтон ухвалив рішення відмовитися від заходів по блокуванню проекту, але попередив про введення санкцій, зокрема на постачання російської нафти і газу, якщо Москва почне використовувати газ як зброю або піде на ескалацію агресії проти України.

Дойчланд зобов'язався створити фонд інвестицій в українську енергетику розміром 1 млрд. євро, добиватися продовження транзиту газу через Україну після 2024 року, а також зробити кроки по введенню санкцій на національному і загальноєвропейському рівні, якщо Кремль піде на газовий шантаж або військові дії.

Проте всі ці заходи мають непрозорий характер і немає ніяких ясно обкреслених механізмом реалізації яких-небудь дієвих кроків у відповідь на чергову агресію Росії.

Багато аналітиків і коментатори вже назвали угоду по «Північному потоку-2», яку схвалили в Берліні і Вашингтоні зрадою України. На їхню думку, Московія продавлює план фінляндизації України. А на думку окремих спостерігачів ситуація заходить ще далі.

«Засудивши Україну до фінляндизації, Дойчланд, Франція і ЗДА не зрозуміли, що це вони вже фінляндизовані Кремлем по саме не можу і для них наступив кінець Історії, а Україна битиметься за свою суб'єктність з путінською ордою як Фінляндія-1939», заявив, зокрема, багаторічний критик путінського режиму, що втік у ЗДА від переслідування Андрєй Піонтковскій. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!


 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків