Щодо гуманізму (Частина 1)

Кілька разів і з різних сторін виникала дискусія про те, що робити з тим контингентом, який із зброєю в руках воював проти наших військових, і не треба думати так, що зараз ця тема ще не актуальна. Якраз зараз, коли супротивника не вибивають з окупованих територій так, як це безумовно буде, ця тема має найвищу актуальність…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Ця ясність потрібна не тільки нам, але і тим, хто дивиться на нас через приціл зброї. Ми є цивілізованою, європейською країною, а значить, все зобов'язано робити не як ці бандюки, а як народ, за плечима якого тисячолітня історія і який діє з урахуванням гуманізму. І ми вважаємо, що в цій ситуації гуманізм має бути поставлений основною задачею.

Але спочатку слід пригадати про те, навколо чого буцалися, обговорюючи цю тему. Загальна концепція зводилася до того, що повинна застосовуватися широка амністія до всіх учасників незаконних військових формувань. Деякі теоретики такого ґатунку говорили навіть про повну амністію, але все таки зійшлися на тому, що амністувати можна осіб, які не скоювали тяжких злочинів, наприклад не вбивали ані наших військових, ані цивільних осіб. І загалом, буцання відбувалося саме навколо параметрів тих категорій осіб, які підлягали звільненню від відповідальності, залежно від тяжкості їхніх злочинів.

Але в ході цієї дискусії якось за дужками опинилися моменти, які упускати ніяк не можна, причому ні за яких обставин. В цьому випадку, треба визначитися з тим, як взагалі оцінювати просто сам факт, коли хтось узяв зброю в свої руки повернув його проти наших військових. Допустимо, що якась група осіб, що називають себе якимсь корпусом, із зброєю в руках виступила проти наших військових, не важливо до якого конкретно відомства вони належать. І спробуємо сформулювати те, що вони роблять і як їх після цього назвати. Знову ж таки допустимо, що це відбулося під Авдіївкою або Горлівкою.

Напевно, комусь здасться, що географічне положення тут ні до чого і що нинішня влада щось таке нестиме про амністію, але якщо все це відбулося не біля Авдіївки, а в районі держдачі янелоха, як тоді вони це оцінюватимуть, за тим же принципом чи ні? Знову ж таки, слід уточнити, що це за формування такі, якщо вони озброєні, екіпіровані і забезпечені технікою іншої держави і звідти ж всі їхні старші командири. А командир це той, хто віддає команди і накази і якщо хтось не підкоряється, то його можуть тут же покарати. У результаті, виходить так, що ці люди підкоряються іноземним командирам, які отримують завдання з-за кордону.

Зрозуміло, що розжовування таких очевидних подробиць ніби як нікому і не потрібно, коли б не одне «але». А воно говорить про те, що йдеться про скоєння особливо тяжких злочинів, покарання за які передбачені найпершими статтями особливої частини кримінального кодексу України. Тобто, просто взявши зброю в свої руки і став під прапор окупанта, ти вже стаєш особливо небезпечним злочинцем, що скоїв особливо тяжкий злочин. Відмітимо, за такі злочини вже передбачені максимальні санкції – 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Навіть якщо він не вбивав і навіть не стріляв у бік наших військових, цього вже достатньо для відповідної кваліфікації цього злочину. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/09/o-gumanizme-chast-1/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків