Тихо, але впевнено

Буквально на цих вихідних сталася подія, яка напевно не вміщатиметься  в обійму наших інформаційних каналів, які доверху заповнені повідомленнями про те, яку дичину воно ще впороло і що там святкують кроти…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

А тим часом, це подія вельми цікава й у чомусь повчальна дуже для багатьох, і крім того, її можна розглядати як неголосний, але впевнений привіт у бік Москви.

Річ у тому, що стара бандерша вже назовсім йде зі свого закладу і навіть замовила музику, якою військовий оркестр буде її супроводжувати. Кажуть, це буде композиція з панк-року, хоча цілком могла замовити «Калінку-малінку» або «Мурку»,  які вона напевно не раз слухала, а можливо, і підспівувала. А раз так, то зміни в Европі відбудуться неминуче і поки там йде зміна караулу, Европа вподобалася на щось пристойне.

З візитом до Литви і Латвії одночасно прибули Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн і генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг. Формально їхній візит присвячений прикордонному конфлікту, який тільки що перейшов з активної фази в латентну. Саме від цієї теми відштовхувалися всі коментарі керівників основних цивільної і військової структур Заходу. Під час коментування не відбулося зсуву акцентів, які так хотілося здійснити Меркель перед своїм виходом. Конфлікт був охарактеризований як навмисні і ворожі дії Москви і Мінська на східних кордонах Альянсу. Як не старався Путін і як би не заряджав своїх європейських кротів, оцінка була дана правильна. Це вселяє сподівання на те, що протверезіння все ж таки ще можливе.

Більш того, і Ляйен, і Столтенберг казали про те, що вся ця ситуація стала гарним стрес-тестом для тих концепцій реагування на надзвичайні ситуації, які багато разів відпрацьовувалися на навчаннях та інших тренувальних заходах протягом багатьох років. При цьому було відмічено, що всі структури, які мають бути залучені в таких ситуаціях, спрацювали чітко і без зривів. Тут важливе те, що зовні це було майже непомітно і треба було дуже уважно придивлятися до того, що відбувається, щоб розглянути ці рухи, наприклад перекидання бойової техніки до Польщі. Мабуть, були зроблені і якісь інші дії, які були вкладені в певні плани, але ми їх просто не змогли побачити тому, що вони і зобов'язані були залишатися непомітними.

Важливо і те, що було сказане на перспективу, а саме, що Альянс отримав дуже корисний досвід протистояння в новому варіанті гібридної війни і тепер внесе необхідні корективи до тих заходів, які підготовлені на випадок протидії чомусь подібному. І звичайно ж, було сказано про те, що країни, що піддалися такій дії, безумовно мають право вдатися до інструментів, які передбачені статтями 4 і 5 Статуту НАТО.

І не зважаючи на те, що цей візит відбувся на північний фланг НАТО, як частину цієї ескалації, була названа концентрація військ Московії біля кордонів України. Москві послали сигнал про те, що настав час повертатися в осудне і передбачене русло і було твердо заявлено, що ЄС і НАТО безумовно зроблять все необхідне для того, щоб захистити своїх союзників і партнерів, таких як Україна, у разі агресивних дій з будь-якого боку.

Тут можна мовити, що все це слова і це правильно, проте враховуючи контексти цієї події і цих слів, вони були сказані не просто так, щоб стрясати повітря. Це було сказано спокійно і з упевненістю в своїй силі, а головне – із знанням того, кому і для чого це було сказано. Ну і плюс до того, таких слів в такому місці і в таких обставинах ще не звучало. Отже все буде як треба і ми ще сфотографуємося на руїнах Кремля. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/11/tixo-no-uverenno/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків