Північний фланг

З серії « Проти ночі»

У міру того, як в стосунках Дойчланду і Польщі накопичилися найрізноманітніші суперечності, Варшава поступово переорієнтовує свою зовнішньополітичну активність на Вашингтон і Лондон…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Мабуть, трігером цього процесу стало примушення Польщі дати згоду на прокладку газопроводу СП-2. Принаймні, то того моменту як Варшава рішуче вперлася з цього питання і Дойчланд не став натискати по інших напрямах, щоб зробити поляків згідливими, розбіжності не набирали такої гостроти, яку ми бачили в останні місяці каденції Меркель.

Складається враження, що тривалий тиск, який фрау Меркель влаштувала Польщі, дав їй бажаний результат і таки трубопровід імені Путіна був прокладений по зоні відповідальності Польщі, але довгострокові стосунки від цього істотно постраждали. Воно і зрозуміло, адже цю епопею з тиском на країни Балтії, Польщу і Данію, яку влаштувала Меркель, назвати партнерством дуже складно і якщо це зробили один раз, то немає гарантії того, що це не може повторитися з якогось іншого приводу. І тому стосунки між Варшавою і Берліном помітно охолонули настільки, що тепер думка або бажання Дойчланду в Польщі сприймається в негативному контексті.

І тому партнерські і союзницькі стосунки Польща тепер вибудовує з великим нахилом у двосторонні стосунки. Зайвим підтвердженням тому стали переговори, які в Лондоні провели прем'єр-міністри Польщі і Великобританії Матеуш Моравецкий і Борис Джонсон буквально щойно. Як повідомляє польська преса, предметом переговорів стали як двосторонні стосунки, так і актуальні проблеми стосунків міжнародних. Зокрема, йшлося про питання європейської безпеки, прикордонної кризи на кордоні з Білоруссю і про зосередження російських військ біля кордонів України.

Тобто, обговорювався весь перелік проблем, які гостро стоять в Европі. І відмітимо, нічого подібного не відбувається на переговорах з Меркель. Мабуть, в Польщі її вже давно не вважають належною стороною переговорів і просто уникають будь-яких контактів, оскільки сенсу в цьому немає жодного. І у результаті, актуальні питання стають предметом переговорів або з головами міжнародних організацій, як це недавно було з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергером, або з президентом ЗДАА або прем'єром Великобританії.

Причому, це була не тільки констатація фактів, але звірка позицій і відпрацювання спільних дій, скерованих на стабілізацію ситуації, а головне на протидію зростаючій агресивності Москви. І судячи по тому, що було сказано після закінчення переговорів, це був конструктивний діалог союзників і партнерів. Так, прем'єр-міністр Польщі сказав наступне:

«На жаль, одним з них є дуже чітко певний набір санкцій проти Білорусі, а також – при необхідності – проти Московії, щоб не було ескалації цих ризиків, ескалації цих конфліктів. Я радий, що з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, у нас таке хороше розуміння, що ми фактично дуже швидко домовилися по низці складних питань, пов'язаних із стосунками, не тільки польсько-британськими, але і внутрішньо-європейськими, і з особливим акцентом на ті політичні і геополітичні ризики, з якими ми маємо справу на східному фланзі НАТО, східному фланзі Євросоюзу».

У відповідь на це Борис Джонсон подякував колегу за відкриту і конструктивну розмову, після чого додав: «Це можливість для нас підтвердити нашу прихильність вам як, я вважаю, ймовірно, нашому найближчому європейському союзникові в НАТО в нашому мисленні і нашій відвертості нашим довгостроковим стосункам в галузі безпеки і оборони..., не говорячи вже про наші економічні стосунки».

Чи не так, зовсім інша тональність, інші стосунки і що важливе інші перспективи. А для нас тут важливо відзначити, що ані Польща, ані Британія не міркують так, як це робила Меркель на пару з Макроном, про необхідність врахувати інтереси друга Володимира. Загалом, робимо висновки. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/11/severnyj-flang/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків