Письмова відповідь

Вчора закінчився останній раунд дипломатичних розпасовок між НАТО і Московією, внаслідок чого ЗДА і НАТО задовольнили головну вимогу Кремля. В середу амбасадор ЗДА у Москві Джон Салліван, заніс в російський МЗС відповідь на вимоги Путіна…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

І очевидно, що найголовніше що було задоволено – відповідь була представлена у письмовій формі. У такій же письмовій формі була представлена і відповідь НАТО. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг. Як відзначило джерело в керівництві НАТО: «Хотіли письмову? Ми – дали письмову. Нам не шкода».

У Держдепартаменті це прокоментували наступним чином. Текст відповіді був повністю узгоджений зі всім союзниками по НАТО й Україною і тому, є серйозним і повністю зваженим документом. У ньому вказані принципи, якими ані Вашингтон, ані Брюссель не поступляться за жодних обставин і коло питань, які з Москвою не обговорюватимуться апріорі. Разом з тим, відповідь містить чітко обкреслене коло питань, які дійсно можуть стосуватися не питань структури і складу НАТО, а безпеки і гарантій з питань не застосування сили. При цьому, представник зовнішньополітичного відомства ЗДА підкреслив, що у відмінності від Московії, яка тут же опублікувала свій ультиматум, Вашингтон не має наміру публікувати текст цього документу.

З іншого боку, генеральний секретар НАТО дозволив собі трохи позначити контури цієї відповіді. І виглядає це приблизно таким чином:

«Зараз ми знову звертаємося до Московії, щоб спробувати продовжити діалог і знайти політичне рішення.  Але, звичайно, тоді як ми сподіваємося і працюємо над хорошим рішенням, деескалацією ситуації, ми також готові до гіршого розвитку подій.  Ми не можемо і не йтимемо на компроміс по принципах, на яких ґрунтується безпека наших альянсів і безпека в Європі і Північній Америці».

Столтенберг також сказав про те, що союзники по НАТО готові вислухати заклопотаність і прохання Кремля, але підкреслив, що у Заходу є свої власні вимоги. Він призвав Московію вивести свої збройні сили із Грузії, Молдови і України, які, за його словами, розміщені в цих країнах «без їхньої згоди».  Він також призвав до повного дотримання міжнародних конвенцій по біологічній і хемічній зброї. Що стосується питання про майбутнє членство України, Столтенберг припустив, що у московії немає якого-небудь право голосу з таких питань.

З цього виходить, що путінська тактика «підвищення апетиту», зіграла з ним злий жарт і якщо спочатку опоненти вели мову про деескалацію ситуацію на кордоні України, то після того, як Москва зажадала вимкнути з складу НАТО країни Балтії, Польщу, Румунію і Болгарію, а також вивести звідти свої війська, вона отримала адекватну відповідь. Тепер перелік вимог розповсюджується на виведення військ з окупованих частин України, Молдови і Грузії. Причому, абсолютно не ототожнюється між  бажанням країн вступити до оборонного альянсу і території, які Московія утримує силою.

МЗС Московії підтвердив отримання письмових відповідей і заступник міністра закордонних справ Московії Алєксандр Грушко, прокоментував це таким чином: «Ми його прочитаємо. Ми його вивчимо. Нашим партнерам було потрібно майже півтора місяці, щоб вивчити наш проект». От і все. Захід не прогнувся і чітко вказав на те, що якщо вам потрібна саме безпека, то це можна обговорювати, а якщо ви хочете переділу Европи, то цього більше не буде. Доділили вже до Другої Світової й досить. Завтра буде багато цікавого, так що уважно стежимо за подіями. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2022/01/pismennyj-otvet/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків