Без Перл-Харбора

До цього дня є безліч теорій того, як саме ЗДА вступили в Другу Світову війну, але очевидно, що особливого бажання влазити в бійку не було. І тут немає потреби шукати якийсь підступний задум або щось інше, просто на той час, вже більше ста років ЗДА жили згідно доктрині Монро, яка описувала стратегію зовнішньої політики країни…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Саме з неї випливав той самий «ізоляціонізм», про який так часто міркують багато дослідників. Простіше кажучи до осені 1941 року Злучені Держави велику частину свого існування, жили згідно цій доктрині.

Зрозуміло, що на той час вона себе повністю застаріла, але інерція є  великою силою і швидко позбавитися її вкрай складно. Якщо коротко, то доктрина Монро зводилася до того, що ЗДА поширювали свій вплив на Америку, насамперед – на Північну Америку так, щоб всіляко сприяти місцевим колоніям звільнитися від влади метрополій. Це не було альтруїзмом, а стало результатом кровопролитних битв з Британією, яка діяла зі своїх колоній.

До речі, освоєння Заходу було продиктоване тим, що Злучені Держави розкуштували смак морської блокади, влаштованої Британією і тому вирішили вийти на побережжя Тихого океану, щоб більше такого ніколи не допускати. І першу трансконтинентальну залізницю вони побудували з тієї ж причини. Але другим наслідком цієї доктрини було те, що Америка залишає за бортом будь-які баталії в Европі і ні в що там не втручається. Отже вступ до Першої Світової війни, після сепаратного миру московії з дойчландом, було проти правил. І хоч великих втрат там американці не понесли, це все одно було не дуже добре сприйнято населенням країни. Тому вона тут же повернулася в стару парадигму і маятник гойднувся в інший бік.

Це треба враховувати, коли мова заходить про час вступу ЗДА вже в Другу Світову війну. Президент Рузвельт бачив, що на цей раз не вдасться відсидітися осторонь і якщо ЗДА не підуть на війну, то війна прийде до них. Але ж повноваження вступу до війни, в основному, знаходяться не у президента, а у Конгресу ЗДА і вкрай важливе те, як налаштована Нижня палата Конгресу і особливо Сенат. Оскільки це колективний орган, то там все було складно. Очевидно, що після атаки японців на Перл-Харбор, всі складнощі знялися самі собою і що було далі відомо всім.

У зв'язку з цим, дуже знаковою є резолюція Сенату ЗДА про підтримку України, прийнята вчора пізно ввечері, напередодні невеликих канікул законодавчого органу. Законодавча влада Злучених Держав визначила свою позицію і тим самим, в багатьох питаннях розв'язала руки Білому дому. Суть її зводиться до того, що у разі нападу на Україну, Москва повинна заплатити «жорстоку ціну», за такі дії. І що важливе, практично у всіх документах або виступах, зараз артикулюється особиста відповідальність Путіна, за цю ситуацію. Загальний сенс такий: немає ніяких причин для розв'язування війни, окрім однієї – особистого бажання Путіна.

Не складно здогадатися, що тим самим закладається підґрунтя жорстокого винищування всіх путінських активів, вивезених за кордон. Правда, поки так і не вдалося включити в пакет реагування вторинні санкції, що зробить повністю токсичними всіх контрагентів Путіна за кордоном, але це є  другим кроком, який нікуди не подінеться, у разі початку агресії. Резолюції Палати представників і Сенату, які приймаються окремо в кожній палаті Конгресу, не мають юридичної сили і мають рекомендаційний характер. Таким чином законодавці висловлюють свою позицію з того або іншого питання, а виконавча гілка влади має право ігнорувати такого роду документи.

Але насправді ця резолюція якраз є тим попереднім «так»,  якого не було у Рузвельта перед Перл-Харбором. Ті, хто розуміє, як працює політична машина ЗДА, напевно змогли оцінити цей крок і зробили відповідні висновки. А вони впливають на прогнози для бізнесу і той вже почав робити свої висновки. Простіше кажучи, тепер всім зрозуміло, що чим сильніше бикує Путін, тим далі потрібно триматися від Московії і російських активів, оскільки американці вже сказали всім, що діятимуть жорстко.

Загалом, процес йде як треба. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2022/02/bez-perl-xarbora/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків