Сімнадцяте лютого, денні спостереження

Литва. Четвер, 17 лютого

З того, що видно за станом на « після обіду» четверга, поступово відпрацьовуються заходи щодо дій інфраструктури країни в умовах військового стану. Вийшли пояснення того, що і як робитиме суспільний транспорт, включаючи метрополітен…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

 Сьогодні вперше нам довелося побачити формулювання «згідно мобілізаційного плану».  Ми ніяк не коментували саме цей момент, але тепер уже можна. З урахуванням того, що і як робить Москва, мобілізаційні заходи вже давно повинні йти повним ходом.

Правда, нам невідомо, як це робиться зараз і загалом, за різними даними, частина особового складу, що пішов у запас після військових дій вже давно в строю, але ми не знаємо, як це здійснювалося, добровільно або згідно якимсь планам. Принаймні, поки не чутно про якусь хвилю мобілізації, хоч це і виглядає трохи дивно. Проте, стосовно функціонування громадсього транспорту, використовувалося це формулювання і це означає, що робота таки ведеться.

Зрозуміло, що метрополітен, за своїм визначенням, є ідеальним бомбосховищем і як видно з офіційних повідомлень, саме про це і були попередження. Отже радує те, що осудні люди таки є і вони працюють в потрібному напрямі. Ну а після сьогоднішнього обстрілу населених пунктів в Донецькій і Луганській областях, актуальність цих питань вже стала очевидною всім і навіть тим, хто вчора дзвінко ляскав вухами і пропонував вручити янелоху Шнобелівську премію за те, що він узяв і зупинив вторгнення своїм барвистим шоу, хоч і без рояля.

Крім того, до Борисполя, як мінімум, прилетів черговий борт із зброєю з Великобританії. Радує, що почала працювати наша військова авіація і такого як зараз, в нашому небі мені ніколи не доводилося бачити, але ми відзначимо всього два рейси. Перший – вантажний Іл-76 наших ВПС, який йшов на Київ з Латвії. Гадаю – не порожнім. А це все ж таки 40 тонн плюс. І другий – з Афін, поки що невідомо звідки саме, летить вантажний Ан-26 і теж військовий. Напевно, везе щось цікаве.

Можливо, ще щось летіло, але ми цього не спостерігали, як не спостерігаємо і роботи американської аеророзвідки. Принаймні, на цей час ані літаків, ані дронів-развідників поки не видно. Можливо, вони працюють в «тихому» режимі, без включення транспондерів, але так можуть працювати тільки дрони, оскільки вони літають на висоті 16+ кілометрів, що майже на 4 км вище за найвищий ешелон комерційної авіації. Що це може означати на тлі щоденної їхньої присутності, сказати складно.

І ще один цікавий момент принесла сьогоднішня преса. Ми писали про те, що чеські власті, за два дні до початку перекидання американських колон військової техніки з Дойчланду до Словаччини, попередили водіїв про те, що таке відбуватиметься ночами. Уряд пояснили, як поводитися у разі, коли колона опиниться біля них на шляху, а потім пройшло повідомлення про те, що перша частина колони вже пішла.

Сьогодні з Литви прийшло повідомлення про те, що там теж рухаються колони військової техніки, тільки водіїв заздалегідь не попередили і виникли різні незрозумілі ситуації. Вже постфактум довелося пояснювати, як поводитися в таких ситуаціях. Тим більше, що у відмінності від Чехії, в Литві колони йдуть вдень.

Загалом, всі роблять свою роботу, і в Україні, і поряд з нею. Отже все буде як треба. Не втрачаємо пильності і спокою, робимо те, що потрібно робити в цій ситуації. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2022/02/17-e-fevralya-dnevnye-nablyudeniya/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків