ПІВНІЧНА КОРЕЯ запустила ракету, яка пролетіла над Японією

Північна Корея у вівторок вранці за місцевим часом провела нове ракетне випробування. Агентство Reuters з посиланням на заяву японського уряду передає, що ракета пролетіла над північно-східною частиною Японії у напрямку до Тихого океану.
Як наголошується, в Японії спрацювала автоматична система попередження населення про можливий ядерний удар з боку Північної Кореї - J-Alert. Дана система розсилає екстрені повідомлення на телефони громадян, які можуть виявитися в передбачуваній зоні ураження.
Японський телеканал NHK повідомив, що ракета минула територію країни, не заподіявши ніякого збитку.
Агентство Reuters підкреслює, що японські військові не робили спроб збити ракету, не зважаючи на те, що вона пролітала над територією країни.
За попередніми даними, запущена Північною Кореєю ракета розпалася на три частини, які впали біля берегів японського острова Хоккайдо - другого за величиною острова в країні.
Генсек кабінету міністрів Есіхіде Суга назвав новий ракетний запуск "безпрецедентним" по своїй небезпецi. Він підкреслив, що Японія має намір вжити "всіх необхідних заходів" відносно Північної Кореї. Про які конкретно рішення може йтися, він не уточнив.
Попередні запуски Північна Корея провела в минулу суботу. Тоді КНДР запустила відразу три ракети малої дальності в напрямку Японського моря. Як пізніше повідомили американські військові, одна з ракет вибухнула практично відразу після запуску, інші пролетіли трохи далі.
З початку 2016 року Північна Корея провела два ядерні випробування і десятки ракетних. Це значно посилило напруженість навколо Корейського півострова. У липні поточного року КНДР провела два випробування балістичних ракет, які Пхеньян назвав міжконтинентальними. У відповідь Рада Безпеки ООН посилила економічні санкції проти Північної Кореї.

Після випробування, проведеного 28 липня, КНДР заявила, що країна довела свою здатність вдарити по материковій частині Америки, а також пригрозила завдати ракетного удару по островнiй території ЗДА - острову Гуам. У відповідь глава Пентагону Джеймс Меттіс пригрозив Північній Кореї загибеллю її народу, а Трамп - небаченим вогнем.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків