Постпред ЗДА в ООН оголосила, що Росія веде війну проти Америки

Втручання Москви в американські вибори рівносильно військовими діям, які стали для Росії стандартною тактикою відносно західних країн. Таку заяву зробила постійний представник ЗДА при ООН Ніккі Хейлі, виступаючи на форумі в Інституті Джорджа Буша в Нью-Йорку, передає «Голос Америки».
«Коли країна може втрутитися у вибори іншої країни, це військові дії. Це дійсно так, тому що ви намагаєтеся похитнути демократію, підміняючи волю народу розповсюдженням помилкової інформації», – сказала Хейлі.
«І це відбувається не тільки тут. Подивитеся на Францію та інші країни. Вони роблять це скрізь, – продовжила вона. – Це їхня нова улюблена зброя. І ми повинні упоратися з цим».
Хоча Трамп до цих пір упирається та не хоче явно визнавати факт кибератак Росії проти ЗДА під час виборів, Хейлі та інші представники адміністрації Білого дому без коливань звинувачують Кремль у фактичному нападі на ЗДА.
На думку посла ЗДА в ООН, втручання в американські вибори 2016 року проходило за тією ж схемою, що й кампанії Кремля, покликані вплинути на результати виборів по цілій Европі, зокрема у країнах Балтії, а недавно й у Франції, де кандидат-центрист Еммануель Макрон отримав перемогу над ультраправою популісткою Марін Ле Пен.
За словами Хейлі, американська розвідка не покладаючи рук веде роботу у сфері боротьби з кіберзагрозами з боку Москви.
Після введення санкцій Росія розпорядилася скоротити штат дипмісії ЗДА в країні. Держдепартамент ЗДА у відповідь на це висунув аналогічні вимоги Москві.
«Це просто дивно. Росіяни задаються питанням: «Чому в американців антиросійський настрій?» І чому ми ввели санкції? Ну так не втручайтеся в наші вибори, й у нас не буде антиросійського настрою, – заявила напередодні Хейлі. – І я думаю, що тут треба поводитися жорстко і притягати їх до відповідальності, і переконати приватний сектор, що вони несуть за це свою частку відповідальності. Ми всі повинні активізувати зусилля після цієї події».
Із заявою також виступив екс-президент ЗДА Джордж Буш-молодший, який брав участь у заході. Він виразив неспокій з приводу російських кібератак, звинувативши Кремль у тому, що Москва поставило перед собою завдання підбурити американців один проти одного.
«Іноземну агресію, зокрема кібератаки, дезінформацію та фінансовий вплив, не можна недооцінювати і не можна терпіти», – додав він.
Нагадаємо, що при перебуванні президентом Буш-молодший оголосив, що подивився в очі Путіна і побачив «людську душу». У відповідь сенатор Маккейн саркастично відмітив, що бачить в очах кремлівського ватажка тільки три букви – КДБ.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків