Нова тактика телефонного терору: Подвійний удар телефонних терористів у Нижньому Новгороді

Заарештований днями спецслужбами еРеФії терорист, судячи з усього, продовжує свою терористичну діяльність прямо з камери. Ну, або він не терорист, але дуже треба було відзвітувати про успіх.
У Нижньому Новгороді 2 жовтня цього року був украй незвичайний теракт з серії телефонних атак. Незвичайний навіть з погляду безперервної терористичної атаки, яка триває вже місяць при повному мовчанні влади, а та або взагалі не контролює те, що відбувається, або сама по вуха замішана в цій хвилі.  Незвичність пов'язана з другою серією дзвінків, що відбулися після першої.
Перша хвиля.
У Нижньому Новгороді через дзвінки з повідомленнями про закладені вибухові пристрої евакуювалися відвідувачі тринадцяти торговельних центрів і чотирьох університетів, повідомляють очевидці на міському форумі. За даними очевидців, евакуація відбулася у ТРЦ «Небо», «Індіго Life», «Новая Ера», «Парк Авеню», «Ріо», «Муравєй», «Фантастіка», «Сєдьмоє нєбо», «Республіка», «Крим», «Жар-Птіца», «Золотая міля» и «Мєга». У прес-службі мережі торговельних центрів «Мєга-сєрія» підтвердили інформацію про евакуацію: за даними компанії, дзвінок поступив близько 13-30, всі відвідувачі і співробітники торговельного центру у Фєдяково (Кстовський район, Ніжегородська область) були евакуйовані, працюють правоохоронні органи. У прес-службі ГК «Століця Ніжній» (володіє ТРЦ «Фантастіка», «Сєдьмоє нєбо», «Республіка» і «Жарптіца») і в ТРЦ «Індіго Life» коментувати ситуацію відмовилися.
Крім того, за повідомленнями очевидців, відбулася евакуація студентів та співробітників Мінінського університету в центрі Нижнього Новгорода, Ніжегородського державного технічного університету, Інституту харчових технологій і дизайну, а також Російського держуніверситету правосуддя. Також  евакуйовані співробітники адміністрації Борського району, будівлі Федеральної податкової служби і Пенсійного фонду в Нижньому Новгороді.
Раніше повідомлялося про повну евакуацію ніжегородського кремля, двох адміністративних будівель уряду в Нижньому Новгороді, адміністрації Автозаводського району Нижнього Новгорода і Кстовського району Ніжегородської області, ніжегородського аеропорту і залізничного вокзалу, а також більше двох десятків шкіл.
Друга хвиля
Ніжній захлеснула друга хвиля евакуацій: бомбу шукали більш, ніж в ста будівлях – http://progorodnn.ru/news/70809.
Другого жовтня, Нижній Новгород накрила хвиля масових евакуацій. Спецслужби здійснили перевірки евакуйованих об'єктів –
Про це повідомили в регіональному Главку.
За інформацією відомства, небезпечних для життя і здоров'я для городян предметів не виявлено. При цьому співробітники ГУ МВС по Ніжегородській області не називає загальне число евакуйованих об'єктів і кількість проведених перевірок.
Таким чином усі служби були вимушені другий раз за повною програмою відпрацьовувати всі протоколи безпеки з евакуаціями і перевірками.
Чимось це схоже на тактику подвійних висаджень, коли після першого вибуху другий відбувається трохи пізніше, коли люди починають допомагати потерпілим – і самі потрапляють під новий удар. Тут утомлені місцеві служби перевіряли на повторну пильність відразу після того, як вони відпрацювали першу хвилю.
На тлі опереткових затримань якихось невиразних терористів по Росії котиться хвиля терору, яку влада не в змозі ані присікти, ані, схоже, навіть виявити її джерело. А тому, як і прийнято в сучасній Росії, вдає, що не відбувається взагалі нічого. Всі записні російські патріоти, які зазвичай рвуть в телевізорі сорочку за батьківщину, заткнулися і мовчать на цю тему як у рот води набрали, так само як і вся пропагандистська машина від добровільних сексотів-волонтерів до вищих представників другої якнайдавнішої. Для чиновників всіх рангів ця тема – повне табу. Мовляв «тато» мовчить, а я що –  крайній? Мені більше всіх треба? Хай начальство думає, у нього голова велика. На навчання це теж мало схоже, оскільки ніколи і ніде їх так не проводять.

Загалом, в Нижньому Новгороді події вийшли на якийсь новий рівень. Триває обкатка якихось рішень, про які можна тільки здогадуватися. Якщо це і навчання – то це для самих терористів. Це вони вирішують якісь свої завдання, а влада демонструє повну некомпетентність та імпотенцію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків