Цілісної Сирії в найближчому майбутньому не передбачається, і з Путіним це питання точно ніхто обговорювати не буде

Приходять повідомлення, що представники курдських сил самооборони СДС і військові арабських країн в місті Айн Ісса на минулих вихідних обговорювали виведення курдських загонів з міст Сирії з переважно арабським населенням – Ракка, Табка, Манбідж… .
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Сирия. ЛАГ
Загони курдів, які виходять, мають бути замінені на контингент Ліги арабських держав, які окрім цього змінять і американські війська в зоні окупації на сході Сирії.
Сірія. ЛАГ
Окремим питанням стоїть Манбідж, оскільки його займатимуть турки (самостійно або разом з американцями або арабами)
Те, що розділ Сирії вже інституціоналізуєтся, обговорювати сенсу немає. Загалом, в Росії теза Путіна про те, що Росія вся з себе така полізла у сирійську війну виключно з добродійною метою відновити суверенітет і територіальну цілісність, вже майже не говорять – безглуздо з розгону битися об бетон і заперечувати реальність. Все вже очевидно – територіально цілісної Сирії в найближчому майбутньому не передбачається і з Путіним це питання точно ніхто обговорювати не буде.
Питання вже в іншому. Зміна формату окупації східної Сирії і заміна американських сил на військових арабських держав – це не тільки підготовка до зіткнення з Іраном у Сирії. ЛАД неминуче займатиметься й Іраком: іранська присутність в Іраку та його нинішній стан сателіта Тегерана теж нікого не влаштовує. При цьому антиіранські настрої в самому Іраку набирають силу, і навіть серед шиїтського населення на перший план все сильніше виступає національний чинник. Сам факт того, що серед всіх шиїтських партій перемогу на виборах отримав Муктада ас-Садр, а духовний лідер Іраку Сістані фактично підтримує його, говорить про розворот настроїв в Іраку. Поки Іран володіє потужною силовою підтримкою серед зрадників і колабораціоністів в особі каральних формувань «Бадр» і «Шаабі», але іракський бізнес, і зокрема, багатий південь країни (насамперед Басра) без ентузіазму сприймає іранську присутність і все більше проектів Саудівської Аравії, Кувейту, ОАЕ реалізується і готується до реалізації саме там – на півдні. Ірану з його важким економічним станом складно конкурувати з мільярдами арабських монархій, які готові прийти до Іраку.
Стратегія ЛАД в Іраку носитиме опосередкований характер економічної експансії, а силове прикриття Ірану поступово парируватиметься створенням чисто арабських збройних загонів у сунітській та шиїтському середовищі, завданням яких стане маргіналізація і розвал про-іранських силових структур.
Завдання, на відміну від війни, нешвидке в реалізації. Набагато менш видовищне, а тому швидше за все, пройде мимо уваги ЗМІ, орієнтованих на подієвий порядок денний: всякі вибухи, дії брутальних бойовиків і тому подібне. Але як завжди, якраз така неспішна стратегія найбільш дієва і результативна. У нормальному житті подвиг і героїзм – це швидше, нонсенс і нікому не потрібна опція. Нормальне життя завжди створюють без ривків, авралів і гучних перемог.
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків