Юрій Нестеренко: Вперед, до мавпи!

Якщо вам здається, що ви живете на планеті, населеній ідіотами, то вам не здається… .
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Цей висновок, що напрошується при кожному читанні новин, підтверджений вже і неупередженою наукою. Ну, хай поки що не в такому радикальному формулюванні, але принаймні два незалежні дослідження підтвердили, що в останні десятиліття середній людський інтелект неухильно і істотно знижується. Так, норвезькі вчені з Центру Рагнара Фріша показали, що в період з 1970 по 2009 IQ знижувався в середньому на 7 пунктів в кожному поколінні. Вибірка склала цілком солідні 730 тис. норвежців, які поступали в збройні сили. У Норвегії заклична армія, так що це достатньо репрезентативний зріз населення; проте, дослідження вже критикують – не можна, мовляв, по тупих солдафонах судити про все людство. Проте інше, шведсько-нідерландсько-ірландське дослідження, яке порівняло наших сучасників з людьми вікторіанської епохи, також показало, що в порівнянні з 1889 р. люди (і вже не тільки з однієї країни) подурніли на 15 пунктів. Що начебто хоч би не так різко, але тут треба врахувати, що, згідно попереднім дослідженням, в першій половині ХХ століття IQ, навпаки, зростав (унаслідок, як вважається, поліпшення харчування та зростання писемності і технологій), так що суперечності між різними дослідженнями немає – саме в останні десятиліття ми спостерігаємо різкий обвал, і ані харчування, ані технології вже не допомагають. Якщо так піде і далі, людина опуститься до рівня мавпи, попереджають вчені.
Ось ви, наприклад, за квартиру давно платили? А по медичних рахунках? А знаєте, як абсолютно безкоштовно поселитися в розкішних апартаментах на одного, з внутрішнім двориком, безкоштовним харчування, безкоштовною медициною по першому розряду, спортивними тренажерами,  комп'ютерними іграми, та ще і закочувати скандал адміністрації закладу, якщо ігрова приставка виявиться не найостаннішої моделі? Всього лише навсего вбити 77 чоловік, Брейвік не дасть збрехати. До питання про Норвегію, так. Але якщо хтось думає, що це Захід, що тільки звихнувся на толерантності, так з жиру скаженіє – поспішаю вас розчарувати. Будь ласка, Україна, колонія  100, де містяться найстрашніші злочинці країни, включаючи серійних вбивць. Один з них, Руслан Худолій, жорстоко вбив 29 чоловік, плюс грабунки та розбої. «В'язниця за найтяжчі злочини в цілій Україні нагадує стандартний хостел, – пише той, який відвідав її чеський журналіст Давид Тесиньськи. – Красиві і чисті душові. У кожного вбивці свій телевізор. Є кімната, яку можна орендувати на декілька ночей для приватних побачень з дружиною або коханкою за ціною приблизно 4 евро за ніч...» Все це, природно, оплачують зі своїх податків родичі жертв і люди, які часом не знають, чим самі платитимуть за житло в наступному місяці. Ну правильно, вони-то нікого не вбили, вони всього лише законослухняні громадяни, кому є справа до їхніх проблем?
Ну гаразд, повернемося до наших баранів. Тобто в буквальному розумінні. Тобто політичним лідерам, які забезпечують світовий порядок, в якому набагато краще бути серійним вбивцею, чим пристойною людиною. Якщо ти вбив 29 чоловік, тобі готельний номер з телевізором і побаченнями, якщо 77 – практично власний будинок зі всіма розвагами, а якщо багато тисяч (включаючи одного президента з його наближеними – Качиньського, а іншого – Ющенка – спробував, але не вийшло), тобі потискують руки на найвищому рівні, дарують чемпіонат світу і звуть назад у Сімку.
В останні місяці я не критикував Трампа, вважаючи, що до нього, нарешті, дійшло. Але тепер бачу, що наш чемпіон по банкрутствах як і раніше безнадійний (і на жаль – не він один). Його поведінка в зовнішній політиці нагадує вже навіть не слона в посудній лавці (слон все-таки – тварина достатньо розумна), а саме барана на мосту, готового буцатися зі всіма підряд! Добре, коли це буцання з ворогом: з Північною Кореєю цей підхід дійсно спрацював – після того, як Трамп заявив про відміну з помпою саміту, який готувався, Кім, за словами Джуліані, приповз на колінах благати, щоб саміт все-таки відбувся. Втім, огульно радіти його успіху я б не поспішав – поки ми маємо лише декларацію про наміри, яка вигідна не стільки цивілізованому світу, скільки Кіму, який пообіцяв денуклеаризацію в невизначеному майбутньому (і ще велике питання, як її проконтролювати), а скасування американо-південнокорейських навчань отримав вже зараз (попутно напружилася і Японія, відчуваючи, що може втратити американський захист). Нагадаю, що в новітній історії подібні папірці з диктаторами, які кидали згодом довірливих західних контрагентів, підписувалися безліч разів, будь то Паризькі угоди, які дозволили комуністам захопити Південний В'єтнам, договори з Мілошевічем або всі без виключення домовленості з Росією, включаючи горезвісний Будапештський меморандум і Мінські угоди. Але допустимо – хочеться сподіватися – що Кіма таки затиснуть в лещата, які не дозволять йому вивернутися, тим більше що цього добивається не тільки Америка, але і Китай, і невідомо ще, чий тиск виявився ефективнішим. Жорсткість Трампа в іранському питанні теж можна зрозуміти. Але навіщо одночасно затівати безперспективну, враховуючи економічні реалії, торгову війну з Китаєм, який саме зараз потрібний нам, як політичний союзник?! Навіщо одночасно ж сваритися з провідними країнами Европи і Канадою (ну і Мексикою на додачу)? Відмічу, що «захист власного виробника» за допомогою мит – це взагалі глибоко порочна ідея. Не справа держави лізти своїми загребущими лапами у вільні стосунки між бізнес-партнерами, а якщо вже так хочеш підтримати своїх – роби це через податкові пільги та субсидії, які дозволяють їм знизити ціну, а не через мита, що підвищують ціну у конкурентів. Від «заходів по захисту свого виробника» свій споживач повинен вигравати, а не страждати. А вже в глобальній економіці XXI сторіччя протекціонізм – взагалі печерна дикість.
Але головне – на тлі всієї цієї абсолютно непотрібної ворожнечі з союзниками робляться жести на користь злого ворога – Росії! Причому робляться баранами з обох боків – що заклики Трампу повернути G8 (навіть якщо вважати брехнею непідтверджений вислів про «російський Крим»), що бажання Европи будувати «Північний потік –2». А вже горезвісний «мундіаль» (так і хочеться пропустити в цьому слові літеру «н») – це взагалі найбільша ганьба людства, яка демонструє повну інтелектуальну і моральну звироднілість що західних політиків, що їхніх виборців. Вони могли чогось не знати і не розуміти, подарувавши олімпіади-1936 нацистському Дойчланду (але все-таки наступна олімпіада, призначена там же, була скасована). Вони, здавалося б, все вже зрозуміли в 1980, бойкотуючи олімпіаду в СРСР. Вони могли вдавати, що знов чогось не знають і не розуміють, подарувавши олімпіаду-2014 нацистській Росії – і отримали захоплення Криму через 3 дні. Зараз вони вже знають і розуміють абсолютно все – і про Україну, і про Сирію, і про «Боїнг», і про окупацію грузинських територій, яка триває, і про Сенцова та інших в'язнів в російських в'язницях, і про вбивства за кордоном, і про кібернетичну війну та втручання у вибори, і про всі злочини, які Імперія Зла творить в режимі нон-стоп. А значить – є співучасниками цих злочинів. Кожен, хто бере участь в цьому чемпіонаті в якій-небудь якості – гравця, члена офіційної делегації, спортивного оглядача або простого вболівальника. Дивитися цей чемпіонат – це така ж мерзотність, як мастурбувати на кадри реальної хроніки з концтаборів. І навіть ще гірше, бо тим жертвам вже не допоможеш, а російські злочини  робляться прямо зараз, і ЧС-2018 дає на них черговий карт-бланш.
Здається, мавпи – і ті розумніші.
Оригінал російською тут:
Юрій Нестеренко. Поет і прозаїк. Народився в Москві. Закінчив факультет кібернетики МІФІ з червоним дипломом. У 2010 році емігрував з Росії в ЗДА, де в 2011 році отримав політичний притулок. Є атеїстом, раціоналістом, космополітом, радикальним антикомуністом і антиісламістом. Відкрито позиціонує себе як непримиренного супротивника політичної системи, яка склалася при президентах В. В. Путіні і Д. А. Мєдвєдєві. Прихильник перегляду підсумків Другої світової війни і «розвінчання культу так званої Побєди».
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець