ЗДА нарощують військову потугу в Европі, щоб зупинити агресію Росії

Пентагон розширює свою присутність у Европі. Військово-повітряні сили ЗДА збільшили свій бюджет, який тепер допоможе їм розмістити бази в Східній Европі й діяти біля західних кордонів Росії, повідомляє Defense News… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба знищити.
*

За інформацією видання, адміністрація Трампа розраховує в 2019 році витратити $ 828 млн. на розвиток військової інфраструктури в Европі. Це повинно спрацювати на стримування російської агресії та укріпити союзників. Майже половина цієї суми піде на американські ВПС.
Тим часом, як відзначає видання, ще зовсім недавно ЗДА скорочували свою присутність у Европі, яка залишилася з часів Холодної війни. Але тепер все пішло у зворотному напрямі. Наприклад, з 2017 року на деякі статті витрати збільшилися в 5-10 разів.
Американські власті хочуть зробити так, щоб, «якщо Росія раптом нападе на яку-небудь европейську державу – Латвію, наприклад – ВПС ЗДА були б здатні до швидкого реагування за підтримки авіабаз, на яких можна завантажитися, заправитися й відремонтувати машину», пише видання.
Для цього ЗДА не збираються будувати нові бази, а хочуть поліпшити і модернізувати існуючу інфраструктуру в країнах колишнього СРСР, щоб вона тепер відповідала вимогам ЗДА.
За словами військових експертів, якщо на територіях країн-союзників ЗДА знаходитиметься військова техніка, злітно-посадочні смуги та пункти дозаправки, то у разі екстреної ситуації американцям буде простіше їх захистити.
Інформацію про те, що завдяки бюджетам військових на 2018 і 2019 років регіон зможе приймати новітні американські винищувачі, бомбардувальники, засоби повітряної підтримки і повітряного транспорту, підтвердив і главком сил НАТО в Европе Кертіс Скапаротті.
Так, в 2018 році були виділені гроші, зокрема, на модернізацію бази Емарі в Естонії, Кечкемет в Угорщині, Малацкі в Словаччині. На деяких з них роботи передбачені і на 2019 рік. Крім того, гроші запрошувалися і на дві найбільші бази американських ВПС в Европі: Рамштайн у Дойчланді та Ферфорд у Великобританії.
«Я думаю, що в командуванні визнають, що ми упустили ініціативу, і тепер хочемо підсилити наші оборонні потенціали, ми бачимо недоліки і виправляємо їх, – подає видання слова колишнього командувача ВПС ЗДА в Европі генерала Френка Горенца. – Не дуже інтригує, але для пілота немає нічого більш хвилюючого, ніж летовище, здатне забезпечувати широкомасштабні бойові операції паливом, зброєю і тому подібним», – сказав Горенц.
Як відзначає автор статті, у разі нападу Росії американські ВПС швидше за все притягуватимуться для стримування російських повітряних сил, для підтримки з повітря сил ЗДА та союзників, а також для домінування над російським «воєнізованим анклавом» у Калінінграді.
За словами фахівців, військові усвідомлюють, що неможливо захистити Східну Европу із Західної. Так, якщо всі сили зосереджені в Дойчланді, то в екстреній ситуації їх перекидання може зайняти дуже багато часу. «Тільки на паперову роботу між Дойчландом і Польщею підуть тижні», – попереджають експерти.
При цьому Росія створила систему, яка повинна перешкодити вільним діям НАТО, наголошується в статті. У неї входять ракети земля-повітря дальнього, ближнього і середнього радіусу дії, і поки неясно, як ЗДА та їхні союзники збираються їм протидіяти.
Поки ж, розвиваючи бази на невеликому віддаленні від Росії, ЗДА роблять так, що Москві доведеться вдарити відразу по декількох державах Східної Европи, якщо вона вирішить ослабити військово-повітряну потужність ЗДА, пише Defense News.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків