Венесуела перетворилася на вигрібну яму – Anti-colorados

Згідно огляду агенції Associated Press, в штаті Рорайма, на півночі Бразилії, назріває гуманітарна і кримінальна катастрофа… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

До 2016 року, це був один з найспокійніших штатів Бразилії в плані криміногенної і соціальної обстановки, але всього за два роки, він побив всі рекорди злочинності і вийшов на перше місце в країні з січня по червень поточного року. Зараз там найвищий показник вбивств в Бразилії – 27,7 на 100 тис. чоловік.
Такий стан речей пов'язаний з різкою притокою біженців з Венесуели, в якій відбувся крах економіки і вся вона стала територією гуманітарної катастрофи. Наскільки можна зрозуміти, венесуельці вже вичерпали сили в боротьбі з режимом Мадуро – поплічника Путіна і почався вихід з країни. Біженці приходять просто на вулиці Бразильських міст і не маючи можливості розміщення в таборах для біженців, швидко підвищують соціальну напругу і криміногенну обстановку.
Президент Бразилії Мішель Темер видав указ про введення в штат Рорайма,  армії для стабілізації ситуації. Крім того, контроль за громадським порядком, там передбачається передати до рук військової поліції. Операція повинна початися в середу і продовжитися до 12 вересня, з можливістю продовження її терміну.
Що характерно, ситуація в сусідній Венесуелі розвивалася шаблонно і верховна влада, яка складається із злодіїв і популістів, просто не може не завести країну нікуди, окрім як до ями катастрофи. Причому, днями ситуація повинна ще сильніше погіршати, оскільки мудрий Мадуро розпорядився підвищити в рази зарплату співробітникам іноземних нафтових компаній, включаючи французьку Тотал. Не дивно, що керівники місцевих відділень міжнародних корпорацій порадилися і вирішили просто піти з Венесуели, як з вигрібної ями, яка остаточно звихнулася, ще недавно колишньою світовою бензоколонкою. Після їхнього виходу, і так вже круте піке, стане просто прямовисним, що пожене все нові хвилі біженців в сусідні країни.
Між іншим, це – неминучий і закономірний кінець будь-якої влади, основою якої є «стабільність». Упирі смоктатимуть до останнього і їм відверто плювати на те, що країна перетворилася на гібрид порнографії, смітника і бочки асенізаторської машини. Це при її гігантських запасах нафти. Спадкоємність, наступники, протистояння імперіалізму, конфронтація із Заходом мають свою ціну і тепер Венесуела її платить. До речі, вона платить її і за те, що в країні не знайшлася достатньо сильної опозиції, здатної сколупнути упирів і вжити екстрені заходи для її порятунку. Замість цього, населення зібрало валізи і почало йти, несучи проблеми в сусідні країни.
Це – погана міграція, в будь-якому сенсі. Якщо робоча міграція, яка існує у всьому світі, припускає приток робочої сили в конкретні місця, де на неї є попит, та і сам мігрант їде не просто працювати, а заробляти, несе користь, то міграція у вигляді біженців – несе проблему або загрозу. Вони йдуть просто натовпами і не в конкретне місце з конкретною метою, а в напрямі, зворотному власній хаті й тому жаху, який вони залишають за спиною.
Якщо вони здригнулися й побігли, то всередині їх вже буде злам, який врешті-решт приведе до психології прохача подачок від приймаючої сторони і чим щедріше будуть подачки, тим менше мотивації працювати. Жителям приймаючої сторони це важко зрозуміти, оскільки біженцям їхня допомога здаватиметься манною небесною, порівняно з пережитим на батьківщині. Грубо кажучи, маючи статус біженця, вони зможуть отримувати те, чого вони не змогли б добитися на батьківщині найтяжчою працею. З цієї миті, велика частина біженців стає вантажем на шиї місцевого населення, що неминуче приведе до зіткнення інтересів спочатку безкровному, а потім і кривавому. Не дарма багато таборів біженців, в різних країнах, стають розсадниками злочинності і тероризму.
І тут виникає чисто філософське питання. Якщо біженці опустили руки і відмовилися від боротьби вдома і виправдовують це неможливістю її (боротьби) ведення, то чому приймаюча країна не може виходити з того ж самого міркування? Якщо вона не може повісити собі на шию неконтрольовану кількість біженців, то у неї є два виходи, або готуватися до різкого загострення внутрішньої ситуації, як це зараз відбувається в Бразилії, або приймати заходи до закриття кордону з проблемним сусідом.
Логіка «можливість-неможливість» повинна працювати в обидві сторони. Якщо у приймаючої сторони немає можливості приймати і якось облаштовувати біженців, вона не повинна їх приймати. Потенційні біженці мають це знати і десять разів подумати, що краще – боротися за зміну ситуації у себе вдома або намагатися прорватися в сусідню країну, де тебе не чекають і де на кордоні розгорнені сили, які викидатимуть біженців назад?
Тільки так виникне відчуття відповідальності за обрання у владу популістської погані. Це – ціна такого вибору. Нічого вставати з-за столу, поки блюдо, замовлене тобою ж, – не доїдене до кінця. Воно тобі набридло і вже не подобається? А кому це цікаво? Йди і сам спілкуйся з кухарем!
Але Венесуела і Бразилія – далеко, а РФ – поряд. Там – таж нафта, той же диктатор-популіст при владі, таке ж населення, яке вірить казкам злодія і брехуна і воно дуже скоро дійде до стану нинішніх мас біженців з Венесуели.
Причому, що вони там собі думали і поки думають, про себе, Путіна й іншу погань, нас не повинно цікавити. Нас повинно цікавити чи хочемо і чи можемо ми приймати це стадо у вигляді біженців? Ось Бразилія опинилася не готова до цього, Туреччина – теж, Европа – яка захлинулася цим потоком і власною толерантністю, вже повною мірою цього наїлася. У нас під боком все йде до того ж і ще є час все зробити правильно, щоб потім не посилати армію до кордону, заспокоювати і приводити до тями біженців з РФ. При цьому – росіяни зовсім не венесуельці. Якщо останні викликали небачений сплеск злочинності в Рорайме, то можна тільки уявити, що творитимуть ці «біженці». Воно нам треба?
Оригінал:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків