Остання гастроль фрау Ангели (Частина 2) – Anti-colorados

Проблема з біженцями виявилася настільки прозорою, що відстежити корінь проблеми не складає жодних труднощів будь-кому, хто захоче це зробити. Остання велика хвиля біженців хлинула з Сирії, де московія цілеспрямовано і послідовно знищувала міста та мегаполіси. Біженці через Туреччину хлинули в Европу, і насамперед – Дойчланд, яка намагається розподілити їх по інших країнах. Проте очевидно, що вирішення проблеми не в рівномірному розселенні біженців, які поводяться вкрай агресивно, а в тому, щоб не піднімати людей з місць, де вони жили і готові були жити далі. Мало того, агресивність біженців, зокрема – сирійців, можна якщо не виправдати, то зрозуміти – точно. Вони бачать в Дойчланді країну, яка могла б зупинити кровопролиття, але не робить цього і навіть потурає цьому…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Адже Дойчланд тримає в своїх руках яйце качки, в якому  знаходиться голка смерті Кощія. Просто чітка позиція Дойчланду з приводу агресивних дій Москви могла б зупинити або навіть запобігти цим діям. Адже позиція крупного монополіста московії в постачаннях вуглеводнів для Европи, насамперед – Дойчланду, робить Москву такою ж уразливою для тиску, як і Дойчланд, але в інших аспектах. Дойчланд міг заявити своє незадоволення тим, що творить московія не танками і літаками, а просто підвішеним станом «Північного потоку-2», або гучними сумнівами з приводу екологічної безпеки «Північної протоки - 1», щоб в Москві задумалися про те, що вони роблять неправильно.
Ми часто стикаємося з аргументацією беззубої політики Меркель у відношення московії бундес-інтересами. Але у такому разі треба розуміти, що зростаюча кількість арабських біженців, які досягнувши своєї критичної маси, влаштує в Дойчланді свій джихад – теж бундес-інтереси. Одного без іншого просто не буває.
Між іншим, справа не тільки в Сирії, але і у ставленні Дойчланду до війни в Україні. Дойчланд і Меркель постійно підкреслюють своє лідерство в Европі, але якщо це так, то лідер зобов'язаний поводитися як такий, якщо на території відбуваються події, які прямо і безпосередньо підривають основи европейської безпеки, закріплені відповідним  договором, який має загальну назву «Гельсінкі».
Тут чітко повинен спрацьовувати загальний принцип – якщо ти европейський лідер, то отримуєш права цього лідера разом з пакетом обов'язків. Якщо ти користуєшся своїм правом, щоб тиснути на Польщу за відмову приймати біженців і незалежну енергетичну політику, то у такому разі – виконуй обов'язки лідера і роби заходи, які забезпечують безпеку країн Европи.
Адже, як мінімум, Польща і Балтія постійно генерували запити про допомогу з причини загрози від тієї самої московії, яка вже легко і без причин розв'язала дві війни, а взагалі у неї це вже третя війна (плюс Грузія) і йде інтенсивна підготовка до ескалації етнічних і релігійних конфліктів в Північній Африці, що неминуче приведе до ще однієї потужної хвилі біженців.
Проте, Дойчланд проігнорував свої зобов'язання не просто відносно Европи, в її географічному розумінні, але і у відношення партнерів по ЕС і НАТО. Коли Москва почала відверто пересувати свої війська до західних кордонів і влаштовувати свій показовий екзерсис біля кордонів Польщі, Литви, Латвії і Естонії, Дойчланд не зміг ані стати в позу, ані забезпечити військового прикриття партнерам, як це зобов'язаний робити лідер. Все було б в цьому стані і зараз, якби в гру потужно не вступили ЗДА і не показали, як повинен діяти лідер.
І ось в Европу пішли американські війська і озброєння, і вже починає поступати газ. Враховуючи цей розклад, фрау Меркель могла б сказати другу Владіміру в Стамбулі куди він може засунути свої труби, якщо буде й далі биковату, й чітко артикулювати, що своєю неосудною поведінкою Москва просто вимушує Дойчланд переорієнтовуватися на американський газ. Хай не сьогодні, але в 20-21 роках, коли будуть спущені на воду газовози, яких бракує, й добудовані термінали для СПГ – точно. Але те, що повинен був робити Дойчланд, як европейський лідер, роблять Злучені Держави, і не дивно, що починається поступова переорієнтація европейських країн саме на ЗДА, які дійсно зможуть підтримати статус-кво в Европі.
Не секрет, що у Меркель склалися якісь свої особисті стосунки з Путіним. Про них можна говорити що завгодно, тільки по діях Путіна видно, що він ними користується набагато ефективніше, ніж Меркель. При всіх тих позитивних речах, які можна записати в її актив, загальний баланс, безумовно, можна вважати негативним.
Насправді, це – дуже важливий момент. Меркель показала нездатність вести свою власну гру, і навіть не змогла вести осудну командну гру. Не будучи капітаном своєї команди, вона почала пасувати гравцеві іншої команди, рівень якого, за визначенням – нижче дойчського. Так, це можна виправдовувати державними інтересами, бо –  нафта, газ й потік чорних грошей з московії. Але якщо йдеться про ніші країни, яка прагне бути Кіпром, то все правильно – хороша тактика, «моя хатина з краю», але в решті всіх випадків – така позиція усуненості – відверто програшна, яка знижує міжнародний статус Дойчланду.
На час управління Меркель Дойчланду випала можливість узяти на себе ініціативу і стати крупним світовим гравцем, справжнім центром Европи. Тепер можна говорити остаточно – ця можливість загублена, і навряд чи тепер випаде ще один такий шанс. Від Дойчланду чекали твердості, щоб на нього можна було опертися, як на основу европейської конструкції, і виявилося – дарма.
Важко сказати, чи досидить Меркель в своєму кріслі до 2021 року, але після її відходу комусь доведеться розгрібати все те, що вона відсовувала «на потім», і Дойчланд більше не буде таким, яким був.
Джерело:
Частина – 1:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків