Варіант «У» (Частина 2) – Anti-colorados

Все говорить про те, що росіяни не збиралися пропускати наші судна до Бердянська. Причому, там були відпрацьовані різні варіанти розвитку подій. Про це можна судити по прикриттю, яке необачно було запущено в автоматичному режимі… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
У російській мережі вже було пішли повідомлення про те, що екіпажі суден запросили у Москви політичного притулку й нібито, це питання вже вирішилося позитивно. Зрозуміло, що прикриття працювало окремо від самих подій, але мабуть, все було передбачено так, щоб не виникло інформаційної ями у момент початку операції по захопленню наших суден. Схоже на те, що були передбачені два основні варіанти. Перший – відносно тихе захоплення суден, без морського побоїща, просто в тому варіанті, як було в Криму, зимою-весною 2014 року. Другий – силовий варіант, якби екіпажі суден чинили опір і довелося б відкривати вогонь.
У будь-якому випадку, все повинно було відбутися в акваторії Азовського моря, поза видимістю з моста або берега. Тут є свій резон, оскільки тоді не залишилося б в живих свідків, окрім американського літака-розвідника «Оріон», з боку Чорного моря й американського ж безпілотника-розвідника «Глоубал Хок», з боку Маріуполя. Але це вже – друге питання, ще жодного разу американці не давали даних з цих систем спостереження, для відкритої оцінки подій. А ось охочі зняти прохід суден – безумовно, були і у них на очах не можна було влаштовувати баталію.
Тут важливий тактичний момент. Якби почалося силове захоплення суден, то росіяни повинні були це якось пояснити. Думаю, що пояснення було б пов'язане з Керченським мостом. Наприклад, екіпажі звинуватили б в тому, що при проході під мостом, було залишено потужний вибуховий пристрій, наприклад. А сам пристрій вже напевно був приготований і знаходився під мостом, щоб пізніше «раптово його виявити» і показати російським й іноземним журналістам. Поки вони їхали б до моста в морі почалася б операція по захопленню суден і потім – доводь, хто і що робив, а хто і чого не робив. Схоже, початок саме силової операції повинен був запустити «варіант Б» і це якось було обумовлено у вигляді певної команди. Якщо ж все проходить без стрілянини, то преса видає варіант про «політичний притулок», що ми і побачили майже відразу.
Проте в морі все пішло ані по варіанту «А», ані по варіанту «Б», а відразу – по варіанту «У», тобто – по нашому варіанту.
Відмітимо, що максимальна кількість суден і катерів прикордонників, флотського спецназу й іншого було досягнуто саме у момент проходу суднами Керченської протоки. Тобто, на вихідні позиції висувався спецназ ФСБ і спецназ ВМФ. Саме штурмові групи спецназу і повинні були захопити наші судна.
Тим часом, командири наших катерів отримали наказ вийти в морі і зустріти наші судна в морі. Дещо можна зрозуміти з розповіді командира катера, вони повинні були відійти від берега на декілька кілометрів і там чекати наш невеликий караван. Вийшли вночі, при мінімальній видимості. Прямо перед ними стояв російський прикордонник, який контролював обстановку в районі Бердянська і він відмітив вихід катерів. Але далі – відбулося несподіване. Командири наших катерів знали, що їхні машинки побудовані з формами, що знижують помітність радіолокації й вирішили перевірити цю властивість на прикладі радарів прикордонника.
По дії росіян вони зрозуміли, що на зовсім невеликій відстані прикордонник втратив їх на радарі і почав метушитися у пошуках загублених катерів. Командири вирішили скористатися перевагою, і в режимі радіомовчання вирішили йти назустріч нашому каравану. Вони розуміли, що супротивник може їх виявити радаром вже зовсім на короткій дистанції, на якій вже ефективне бортове озброєння катерів. Ще один момент, катери обладнані тепловізійними системами прицілювання і приладами нічного бачення, так що могли навіть не виявляти себе роботою бортових радарів.
Загалом, супротивник втратив їх геть, а виявив недобре, коли катери з штурмовими групами почали наближатися до суден нашого каравану. Саме у цей момент наші катери включили зв'язок й навігаційне устаткування і росіяни зрозуміли, що між ними й бортами наших суден йдуть українські бронекатери, які попередили російські катери про те, що ті наближаються дуже близько до українських військових кораблів. А за міжнародними правилами, подальше зближення веде до попереджувального пострілу в повітря, потім прямо по курсу порушника і далі – вогонь на поразку.
Ось тоді росіяни роздивилися бортові номери і найнеприємніше, по тому як гойдалися жерла гармат, вони усвідомили, що працює система стабілізації прицілювання. Грубо кажучи, автоматика вже захопила їх як ціль і вже не випустить. Між відправкою російського спецназу прямо на зустріч з Кобзоном залишилася тільки кнопка «вогонь» і вони вже чітко знають, що за нашими «не заіржавіє», і що ці два катерки покладуть тут весь спецназ і всіх, хто спробує вплутатися в бійку.
На цьому – операція повністю перейшла у варіант «У» і закінчилася так, як ми це вже знаємо. Але кому це цікаво?
Джерело:
Частина перша:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

  1. ТАК ТРИМАТИ! Скоро вже ця нечесть з її "срусским миром" піде з наших морів і нашої української святої землі.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків