Два тексти (Частина 2)


Частина «томоса» московської церкви імені товариша Гундяєва
Зрозуміло, що у супротивника палахкотять п'яті точки вже тільки від самого факту вручення Томоса, адже всього його мають 15 православних церков…
Треба повторити: Заощадити державні кошти для ЗСУ, обрати Петра Порошенка у першому турі.
*
Але наш Томос вручений, що називається в прямому етері, і цю подію освітлювали навіть в країнах, де профільною релігією є католицьке християнство. Загалом, резонанс у події – величезний, і всі оцінюють його як остаточний відхід України від російського протекторату.
Але справа не тільки в самому факті отримання українською православною церквою автокефалії, але і в тому, як це відбулося і що з цього виходить. Тут важливо розуміти, що на цей раз канонічні процедури були виконані не просто чисто, але стерильно. Процес контролював і направляв сам Уселенський Патріарх Варфоломей, між іншим – доктор богослов'я з канонічного права. Просто для відомо тих, хто намагається його викрити в якихось порушеннях, слід знати, що у нього в активі, окрім вищої духовної освіти і вченого ступеня, є вільне володіння англійською, дойчською, французькою, італійською, грецькою, турецькою мовами і латиною.
Ті, хто щось там таке намагаються про нього розповісти, нехай спочатку подумають про те, чи мають вони хоч щось з цього списку, а потім нехай міркують. Тим більше, просто весело спостерігати за потугами фахівців, які окрім школи КДБ і партійної школи КПРС взагалі не мають ніякої освіти. Той же товариш Гундяєв, має всього одну освіту в Ленінградській духовній семінарії, п'ятого головного управління КДБ СРСР. До речі, Гундяєв виростав в тих же пітерських підворіттях, що і Путін, хоча – кого це тепер дивує?
Якщо у когось є сумніву з приводу конторського походження духовного сану Гундяєва, може звернутися до його біографії і відмітити важливу її деталь, яка прямо вказує на луб’янські зв'язки. Річ у тому, що по факту, в совці існував інститут виїзних віз. Просто так виїхати за кордон було неможливо. Вас туди могли випустити на ПМЖ, якщо ви мали на те підставу, і у відрядження. Туристичних поїздок за рубіж практично не було і про них не варто навіть згадувати, хоча і туристи були ті ще.
Але виїхати за рубіж  у відрядження міг тільки надійний товариш, який має або офіцерську книжку, в якій записано «КДБ СРСР», або в тому ж КДБ, на ймення товариш заведена картка агентурного обліку, з псевдонімом і ім'ям того оперативного співробітника, який завербував товариша. Тільки такі товариші і могли виїхати за кордон. Ніяких випадковостей бути не могло в принципі. Якщо ж товариш виїжджав не раз і не два, то тут сумнівів бути не може в принципі. Так от, в 70-і, 80-і роки Гундяєв шастав за кордон з регулярністю кур'єрського потягу. Причому, їздив не до Болгарії або ДДР, а в самий розсадник капіталізму – країни НАТО, і що ще гірше – на Близький Схід, де стояло протистояння з Ізраїлем.
Звідси витікає другий аспект тієї кількості отрути і жовчі, яка зараз фонтанується в московії, на зразок гейзера. Річ у тому, що вчора, під час підписання, і сьогодні – під час вручення, всі могли побачити Томос для Православної Церкви України. А ось подібного документа для московської церкви ніхто побачити не може, тому що його немає і ніколи не було. Вірніше, не було канонічного акту, який і є підставою для створення окремої православної церкви. У московії самі себе проголосили автокефалією і самі собі придумали правила внутрішнього розпорядку, а тому – московська церква є самопроголошеною  і не має легітимності в тому сенсі, в якому з цього дня її має Україна.
Проте, будь це просто так, то це ще не було б катастрофою. Насправді, московська церква має власний, ні на що інше не схожий томос. Вірніше, це декілька документів, які стали основою для створення московської патріархії, і що найголовніше – регламентували її кадровий склад, розпорядок і внутрішню структуру.
На біду гундяєвської церкви, ці документи опинилися у вільному доступі і кожен охочий може витратити трохи часу для того, щоб зібрати їх в купу і прочитати те, чим є нинішня московська церква. Що характерно, частина документів була завізована товаришем Сталіним, який особисто благословив знищення величезної кількості священиків, а вже документи, що регламентують діяльність церкви, підписувалися відповідальними співробітниками НКВД-КДБ, за якими і була закріплена церква. Перед розвалом совка, церковними питаннями займалося те саме п'яте Головне Управління, до штату якого і належав штурмбаннфюрер Путін.
Звідси – нищівне зіставлення: наш Томос, що написаний з дотриманням всіх канонічних норм і правил, має правильну форму і сенс, і їхня кіпа листків формату А-4, списані і завізовані співробітниками КДБ. Саме тому наш Томос для них – смерть і тому вони так не можуть з цим змиритися. Сам цей факт показує, що московська «церква» не має відношення ані до православ'я, ані до християнства, ані до релігії. Вона є придатком спецслужби і займається ідеологічним впливом на маси. Більш там нічого немає, та і не було ніколи, і всі їхні «святі», «мощі» й інше – операція прикриття справжньої діяльності Контори. І ось вони хотіли, щоб їхня контора продовжувала у нас працювати під цим ганебним прикриттям. Сьогодні це остаточно пішло в минуле. Але не тільки це.
Джерело російською:
Частина – 1:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

  1. Для особливо тупих "буратін", розфарбованих "під патріотів"! Томос від Вселенського Патріарха - це шахрайство, за яке згідно з Апостольськими правилами, відлучають від церкви! При наданні "томоса" була порушена ціла низка умов, за яких надається томос. По-перше, Вселенський Патріарх, щоб надати томос, мав добитись, щоб УПЦ МП належала йому, тобто добитись від Владики Кирила передачі в своє підпорядкування, і лише потім надати томос. Далі, він ці справи мав вирішувати виключно з церковними ієрархами. Порошенко, як гарант конституції, не мав ніякого права займатись цим питанням, оскільки в нас держава відділена від церкви. А те, що зробив Вселенський Патріарх, нагадує зловмисника, який продав чуже майно, не питаючи про це власника. Далі, томос розкольникам надавати заборонено. Іх перехрещують, але цього також зроблено не було. Томос надано таким чином, щоб повністю перевести ПЦУ (СЦУ) в повне підпорядкування Константинопольському Патріарху. Шахрайство це знадобилось Порошенко для отримання "комісійних" від грошового потоку з України на Фанар.
    Таким чином, УПЦ МП - єдина канонічна православна церква на території України. І після "томосу", а точніше - "Тампаксу", УПЦ МП як була так і залишилась, а на цей лохотрон не клюнула. А ПЦУ - утворена з розкольників, тому православним туди ходити неможна, під страхом відлучення від церкви, це заборонено Апостольськими правилами. Це означає, що визнання ПЦУ всіма церквами знищить світове православ'я.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Смішно. Так звана МП Гундяєва отримала "томос" від Сталіна, Берії та його катів, про що свідчать викладені вище документи. Тобто гундяєвській МП взагалі не є Церквою, а є бісовським збіговіськом покидьків, шахраїв та бандитів. Слава Нації!

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків