ІмпУчмент

З серії: «Невгомонний імператор»
Імператор тримав в тремтячій руці аркуш дорогого шведського паперу з водяними знаками, які зображають його ж анфас на тлі глобуса. У верхньому правому кутку, на короткому рядку з дрібними, ледве видними буквами, які складали напис «категорія секретності», крупними чорними буквами був виведено «Особливій важливості». І відразу під нею «Екземпляр єдиний. Особисто в руки»…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Посеред аркуша був напис «Кодограма» і номер, який починається на три нулі. Далі йшов текст, який нічого не міг сказати навіть співробітникам кодогруппи, які розшифрували це повідомлення з набору символів. Треба було розуміти, що означають фрази вже розкодованого послання. Ось, що було написане на листку:
«Обід (підкреслено). Від супу відмовилася. У дужках – суп харчо. Три порції шашлику – викинула в провалля. Вино: розбила три пляшки». І далі – за текстом. Для необізнаної людини такий текст нічого не скаже, але імператор аж закипів і зажадав подати телефон. Йому миттєво подали величезний телефон з вертушкою і слухавкою на дроті, він нервово набрав на ньому номер і поки йшло з'єднання, прикрив її долонею і строго запитав:
– Зв'язок закритий?
Один з холуїв тут же схопив шапку Мономаху і накрив нею телефон:
– Так точно-с, тепер – закритий!
Десь в тисячі кілометрів на південний захід від столичної резиденції імператора в кімнаті для проведення «тяжких і особливо тяжких переговорів», зібралася невелика група осіб у довгого дорадчого столу. На ньому лежали стоси паперів, формату А-4, цигарки, кілька нових, тільки з пачки, стодоларових купюр, деякі з них мали трохи скручений вигляд, неначе їх згортали в рурочки, невеликі пакетики з чимось білим усередині й інший дріб’язок.
Всі сиділи мовчки, уважно втупившись на вже не молоду, але яка явно молодиться, персону, що тримала в руках таку ж телефонну слухавку в стилі «ретро», яка була в руках імператора. Навіть дороге, цейсівське скло її окулярів не могло приглушити жаху в її очах. Оскільки слухавку вона тримала щільно притиснутою, ніхто не чув того, що розмовляє в слухавці. Лише одного разу, коли вона потягнулася за стаканом води на столі, слухавка трохи відійшла від вуха і присутні почули чийсь істеричний крик:
– ... та я з тебе шкуру живцем здеру! Ти знаєш, куди я засуну твою косу? Ні, ти не знаєш.
Потім вона знову щільно притиснула слухавку, але велика частина присутніх впізнали цей голос. Вони часто чули його з телевізора і впізнали б з мільйона, оскільки це був голос їхнього пана – володаря сусідньої імперії.
Єдине, що вона сказала в слухавку в кінці розмови, було коротким як постріл:
– Тато, я стараюся!
Треба відмітити, що місце дії було дійсно незвичайним. Стіни приміщення були якимись рифленими, як і стеля. Все це повинно було поглинати звук і не дати СБУ записати розмови. Крім того, інженери обладнали переговорну кімнату спеціальними джерелами звукових, низькочастотних коливань. Вони були встановлені по певній схемі і не давали ворогові зняти звук із стін або підлоги.
Для цього скупили відомі вироби по всіх столичних магазинах «для дорослих», з них витягували вібратори і встановлювали в великій кількості в стінах, стелі і підлозі кімнати. Все працювало настільки ефективно, що навіть трохи змінювало тембр голосу присутніх і іноді, навіть знаходячись поруч, важко було зрозуміти, що говорять.
Предводителька явно хотіла сказати якусь довгу промову для всіх присутніх, щоб розрядити обстановку, але вимовила лише одне слово й її горло скув зрадницький спазм. Їй не можна було показатися наляканою і навпаки – треба було демонструвати впевненість, а тому, коли горло перехопило, вона зробила вигляд, що це все, що вона зараз хотіла сказати. Прозвучало це не дуже чітко, хоч вона і старалася щосили:
– Путін.
Повисла ніякова пауза, яку розрядив її помічник і адвокат.
– Панове, нічого дивовижного. Мене теж здуває.
– Його здуває! – пролунав чийсь істеричний голос. – Та мене вже здуло! Тепер навіть не знаю, чи зможу я врятувати цей костюм. Він обійшовся мені в десятку. Останній раз мене так здуло, коли мене схопив за руку мент, коли…
– Стоп! Всім – тиша.
Всі із здивуванням втупилися на свою керівницю. Вона явно щось гарячково придумувала, і схоже, світла думка була зовсім поряд. У жодному випадку не можна полохати це осяяння, оскільки грошей вже витрачено стільки, що відзвітувати за них вже просто нереально. Треба або перемагати на виборах, або кредитори здеруть шкуру не тільки з панночки, що вдає з себе здивовану стюардесу, але з них – теж.
– Пучіт. Мєнт. Пучіт. Мєнт. – все говорила і говорила стюардеса.
І раптом вона широко посміхнулася. Настільки широко, що куточки її рота зустрілися на потилиці.
– Імпічмент! Ми оголосимо йому імпічмент!
– Але, – нервово підібрався адвокат, – навіть якщо у нас щось вийде на самому початку, ми гарантовано не пройдемо процедуру взагалі, а до виборів – тим більше!
– Зате спишемо бабки! – відповіла стюардеса і схопила слухавку старовинного телефону. Поки йшло з'єднання і підключення шифрувальних блоків, вона радісно хихикала в слухавку і це вселило надію в присутніх, хоч і не позбавило від неприємного запаху, який ставав все більш важким. Для когось нарада не пройшла без наслідків.
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків