Битва старих? (Частина 2)

У ЗДА є жорсткі обмеження з приводу джерел і суми внесків. Так, що збираючи пожертвування кандидат не може отримати від однієї особи коштів більше встановленого максимуму. Він не має права отримувати їх від іноземців і так далі. Тут важливе навіть не те, які саме параметри цих обмежень, а їхня природа…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Так, у Злучених Державах справедливо вважають, що якщо хтось дуже багатий сплатить передвиборну компанію кандидата і всадить його в президентське крісло, то фактично він і правитиме країною, а президент виявиться ганчірковою лялькою, якою магнат вставив ззаду руку і маніпулює. Чи не так, знайома ситуація? Тобто, американці давно вирахували цю проблему і знайшли ефективний спосіб її рішення. Якби там з'ясували, що президент Джон Доу, будучи кандидатом, був повністю профінансований анонімною бородатою бабусею, то він просто не зайшов би в овальний кабінет і не жер би там шаурму, але ми – йдемо іншим шляхом.
Зі всіх опонентів Трампа, Блумберг є найцікавішим саме з погляду персонального протистояння. Ми вже згадали, що він має гігантські фінансові ресурси і судячи з його віку, він може серйозно вкластися у велику гру просто тому, що в його віці вже залишається мало ігор, які його можуть цікавити настільки сильно, як ця. З іншого боку, він має власну медійну імперію, яка безумовно відпрацює в його користь, а з урахуванням того, що він вже оголосив про першу порцію грошей, направлених на цю справу, до гри підключаться кращі фахівці і ті, кого просто нудить від Трампа. Можна не сумніватися, що талант і гроші дадуть забійний продукт, в боротьбі з Трампом. Тим більше, той вже зробив стільки дурощів, що фахівці рватимуть його просто на шматочки.
Але крім усього іншого, слід звернути увагу і на мотивацію Блумберга, якою він особливо і не приховує. Тут справа не тільки і не стільки в тому, що Блумберг грає за команду демократів, а значить – є природним опонентом Трампа. Він говорить про те, що йде на вибори з єдиною метою – прибрати Трампа з Білого дому і не дати йому втоптувати Америку в багнюку ще чотири роки. Тобто, тут і розуміння того, що робить Трамп, і особисті мотиви. Те, як Блумберг формулює свої мотиви, говорить про його бажання битися саме з Трампом, і будь у республіканців інша кандидатура, він просто не включався б в цю гонку.
Між іншим, він досить резонно пояснює своє бажання протистояти нинішньому президентові. Будучи мером Нью-Йорка, він постійно стикався з Трампом забудовником і знає його як облупленого. Він розуміє, що і як робить Трамп, а тому знає, як його розгромити. У цьому сенсі він дійсно має досвід «ножового бою в ліфті». Йому чудово відомі звички Трампа і його методи ведення боротьби і тому він цілком може зробити сильні сторони опонента його самим уразливим місцем.
Блумберг зробив ще одну важливу заяву, на яку мало хто звернув увагу. Він сказав, що якщо навіть демократи не висунуть його як єдиного кандидата від партії, він все одно не припинить своєї кампанії проти Трампа й підтримуватиме того, кого висуне партія. Загалом, дід Михайло настроєний рішуче і його рішучість підкріплена не тільки словами.
Створюється враження, що Блумберг теж не відрізняється ані підвищеною «білістю», ані «пухнастою», але Трамп вже показав, що грати за правилами він не збирався, та й не вміє цього робити, а тому – так упевнено себе відчуває в ситуаціях, коли проти нього грають саме за правилами. Але в особі Блумберга він отримав куди більшу «рибку», ніж він сам. І ця рибка, якщо не втратить інтерес, може зжерти дюжину трампів і навіть не гикне при цьому. Як мовиться: «За що боровся, на те і напоровся».
Джерело російською:
Частина – 1:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків