Трошки про нафту (Частина 2)

Вже як вони пояснюють свої такі хитрощі, коли заманили хлопців з бородами і рушниками на голові в гру «скорочення», а зараз самі ж з неї і виплигують. Але це може бути дивно арабам, які не так давно контактують з московією і гарантовано не читали праць Отто фон Бісмарка, який давно поставив оцінку будь-яких договорів з Московією...
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Мабуть, для Москви продзвенів якийсь аварійний сигнал, коли ціна на нафту наблизилася до небезпечної зони. Так, відомо про те, що бюджет минулого року був збалансований з ціною в 47 доларів за бочку, а в цьому –  напевно ця ціна враховувалася вже в 50 доларів. Тоді зрозуміло, що 57 доларів, це вже зовсім поряд і з цим треба щось робити.
У цій ситуації є ще два чинники, які негативно впливають на її розвиток. Адже другим джерелом наповнення бюджету є газ, а на нього ціна теж звалилася катастрофічно. Це трапилося настільки невчасно, що газпромівці дають дивні інтерв'ю своїй пресі про те, що завдяки їхній майстерності та вивернутим рукам клієнтів їм вдалося уникнути ще більшого падіння ціни, оскільки деяких клієнтів вдалося умовити на «долгосрочку», а у результаті, ті були вимушені купувати газ за найвищими цінами в Европі.
І все б добре, але ті, хто не підписав тривалих договорів з Газпромом, отримують істотні об'єми зрідженого газу. І його частка в европейському енергетичному балансі стає все більш істотною. І тут логіка виводить на просту формулу. Якщо Газпром сам признається, що продає в Европу газ за найвищими цінами і робить це трубою, то виходить, що зріджений газ вже істотно дешевше трубопровідного! Адже недавно товариші Путін, Міллер і Хітлер..., хоча – ні, Хітлер – не зовсім по цих справах, заявляли про те, що зріджений газ ніколи не стане дешевшим трубопровідного. І ось, самі ж вони і розписалися в тому, що таки став. Мало того, ЗПГ ще є куди падати далі, що він і робитиме.
У зв'язку з цим, все більш актуальним стає другий чинник, а саме – тренд на зниження ціни нафти і газу, незважаючи на картельні змови Московія+ОПЕК. Тому-то Москва хоче зіскочити з підніжки цього трамвая і спробувати компенсувати падіння прибутку об'ємами постачань, чому вже заважає картельна змова.
Важко сказати, чим закінчаться завтрашні переговори, але вже всім зрозуміло, що не сьогодні – завтра, картельна оборудка завалиться і Московія виявиться не найрозумнішою і красивішою, хто вирішив зняти обмеження по здобичі і продажу своєї частки нафті. Ось-ось виникне ситуація, коли кожен гратиме за себе і не озиратиметься на колег.
Зробивши великий коло, до Московії повернувся бумеранг під назвою «брудна нафта». Як всі добре пам'ятають, росіяни закачали в Европу нафту з великим вмістом хлорорганічних з'єднань, що принесло збитки кінцевим споживачам, як у вигляді псування технологічного устаткування, так і вимушеного простою, коли виявилося забруднення нафти в нафтопроводі «Дружба».
Ось що про це пише російська преса: «Крупні европейські покупці направили претензії продавцям сировини – «Роснєфті», «Газпром нєфті» і «Сургутнєфтєгазу». Останні повинні направити їх «Транснєфті».
«Транснєфть» оголосила про готовність відшкодувати 15 доларів за кожен «брудний» барель і зарезервувала для цього 23 млрд. рублів. Проте претензії европейських покупців досягають 30-40 дол. за барель.
Претензії европейських покупців до російської транспортної монополії виявилися майже втричі вищими, ніж розраховувала «Транснєфть». Eni, Shell, Glencore, Trafigura, PKN Orlen і BP сумарно вимагають компенсацію на суму 1 млрд. доларів».
Загалом, як говорив герой відомої трагедії Моцарта: «Хто до нас з нафтою прийде, від нафти і загине. А ще – від газу».
Джерело російською:
Частина – 1:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!
 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків